Ворог маневрує та намагається накопичувати сили у напрямку Харківщини та Донеччини, - військовий експерт

Олексій Гетьман, військовий аналітик, ветеран російсько-української війни, вважає малоймовірним, що противнику вдасться прорватися та зайняти якісь міста на Бахмутському чи Авдіївському напрямках, передають Патріоти України.

"Зараз противник зосередив основні бойові дії та намагається наступати у напрямку Авдіївки, Бахмута, Соледара – це міста на відносно невеликій ділянці фронту, де з боку РФ воюють ПВК Вагнер, які найбільш мотивовані, тому що отримують заробітну плату. Також це найбільш підготовлені вояки, до того ж вони використовують таку тактику, коли мобілізованих відправляють вперед на забій, щоб з'ясувати наші вогневі точки та позиції", - прокоментував військовий аналітик.

Олексій Гетьман зазначив, що ті війська РФ, які перебували на правому березі річки Дніпро на Херсонщині, і те, що вдалося росіянам вивести, то там були більш-менш підготовлені військові підрозділи, а саме морські піхотинці та вдвшники. Зараз нема точних даних, куди саме вони будуть перекидатися, до того ж вздовж лінії фронту йде постійний рух російський військових частин.

"Цілком можливо, що це буде Бахмутський чи Авдіївський напрямки, або у бік Харківської області, де формується друга мотострілецька дивізія зі складом приблизно 14-15 тисяч людей, також перша танкова армія, у якій нараховується біля тисячі танків та 850 гранатометів та мінометів. Адже, де саме ворог планує зробити якийсь наступ, поки що невідомо через те, що самі росіяни ще не вирішили напрямок, тому поки маневрують. Місце наступу та подальші ворожі удари наша розвідка буде знати заздалегідь, тим більш ми працюємо з британською та американською розвідками, відповідно, будемо готові. А очікувати, що ворог прорветься та займе якісь міста, наприклад, той самий Бахмут, щоб далі рухатися на Слов'янськ та Костянтинівку, на мою думку, це малоймовірно, хоча подивимося, наскільки потужне угруповання противнику вдасться там зібрати", - зауважив Гетьман.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 16 квітня: Що українці традиційно робили на Іринин день і чого намагались уникати

вівторок, 16 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 16 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучениць Агапії, Ірини, Ніки, Галини, Василини та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподобного Микиту Кесарійського. . Свято 16 квітня відоме як Ірина ...

Тому що кругом розумниця? Ганна Маляр, котра категорично проти демобілізації ветеранів, задекларувала дуже цікаві доходи за 2023 рік, - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 6:15

У 2023 році ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр отримала 101 тисячу гривень зарплати на основному місці роботи у компанії, основними кодами діяльності якої вказано, зокрема, виробництво зброї та боєприпасів та виробництво військових тран...