Ворог не зупиниться: Експерт спрогнозував інтенсивність нових ракетних ударів окупантів по Україні

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що виходячи з номенклатури, якою по Україні в основному завдають ударів, можна зробити певні висновки, передають Патріоти України.

"ГУР МО уточнили кількість ракет, яке може вироблятися ВПК Росії на місяць... Сумарно, це 67 ракет. Середній показник накопичення боєкомплекту від 2 до 5 ракет на добу окупанти не змогли перевищити, й це є на сьогодні їх межею виробничих потужностей. Так само, з урахуванням паузи з 9 березня по 28 квітня, коли не проводилося масованих ракетних ударів по території України, російські окупанти могли накопичити сумарно близько 100 од. +/- 10% основних типів ракет, що застосовуються для ударів по Україні", - написав він.

Коваленко нагадав, що з 28 квітня, коли поновилися удари по Україні обмеженим боєкомплектом, по 19 травня, РОВ могли внаслідок виробництва видати додатково 40-45 ракет.

"Таким чином, в період з 9 березня по 19 травня чисте виробництво номенклатури Х-101/555, "Калібр", Х-47М2, 9М723 склало до 150 од. У період відновлених ракетних ударів по Україні з 28 квітня по 19 травня було випущено: 83 од. Х-101/555, 31 од. КРМБ "Калібр", 7 од. Х-47М2 "Кинджал", 2 од. "Іскандер-К". Сумарно виходить так, що окупанти вже витратили, з моменту відновлення ракетних ударів, 123 ракети. Тобто, зі згаданого вище виробничого циклу у них залишилося 27 ракет різної номенклатури", - підрахував експерт.

Він спрогнозував, що буде з ракетними ударами найближчими днями. "Адже при такому темпі використання БК, РОВ найближчими днями повинні будуть знову взяти паузу для накопичення боєкомплекту. Або ж вони продовжать завдавати ударів, але з паузами в кілька днів, щоб підтримувати інтенсивність, але не кількісний масштаб ударів в 5-10 од. Якщо це так, то це лише підтвердить те, що недоторканні запаси ракетного озброєння у Росії не просто виснажені, а виведені в практичний нуль і вона зараз може дозволити собі наносити по Україні ракетні удари розраховуючи виключно на виробництво, але не запаси", - додав Коваленко.

Нагадаємо, представник розвідки Вадим Скібіцький повідомив, що, незважаючи на санкції, Кремлю вдалося налагодити виробництво боєприпасів. "Вони щонайменше двічі на місяць завозять "Калібри" в окупований Крим. Зараз росіяни в змозі виробляти близько 25 "Калібрів" на місяць, Х-101 - 35 одиниць, "Кинджалів" - дві одиниці на місяць, балістичних ракет 9М723 "Іскандер-М" – п'ять одиниць", – розповів Скібіцький.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник проводить достатньо масштабне перегрупування військ між операційними напрямками... - Костянтин Машовець

середа, 1 травень 2024, 7:15

Про поточну ситуацію у зоні бойових дій, й більш детально зупинимся на Краматорському та Покровському напрямках... 1. Куп'янський напрямок... Як ми з вами, шановні читачі, й передбачали... противник поступово пробує нарощувати розмах та обсяг с...

Народні прикмети на 1 травня. Слухайте зозулю і ластівку та будьте щасливими

середа, 1 травень 2024, 7:05

Православна церква України 1 травня за новим стилем вшановує пам'ять пророка Єремія, митрополита Макарія Київського і благовірної Тамари, цариці Грузинської. За старим стилем сьогодні вшановують єпископа Кузьму Халкідонського. Наші предки це свято прис...