Ворог окупував Новогродівку. І це дуже погані новини. Цю територію можна було тримати дуже і дуже довго, - політолог Андрусів

"Ворог окупував Новогродівку. І це дуже погані новини. Пригадуєте, навесні я вам показував, як будувались укріплення, так це все було за 10 кілометрів від Новогродівки, а її саму теж нормально окопували. Всю цю територію можна було тримати дуже і дуже довго. А тепер ворог не просто дуже швидко її захопив, він захопив і наші укріплення, з яких його вибити буде складно", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Зараз створюється велика небезпека Карлівському укріпрайону, який міг би дуже довго триматись, якби ворог його не обходив... Фактично за кілька тижнів ворог пройшов дистанцію, на яку іноді витрачав 9 місяців. Більше того, зараз туди перекидають ще два полки орків для підтримки наступу Чому все це сталось?

З розмов зі своїми є дві причини: фізична - відсутність людей і снарядів. Людей настільки бракує, що пілоти fpv тримають окопи. Аналогічно зі снарядами, якщо раніше вдавалось знищити половину орків в момент висадки десанту, то тепер взагалі нічим не стріляють. Друга причина - управління. Тут не буду нічого писати - самі згадаєте, де і з ким були публічні конфлікти. Від себе додам, що на початку весни бойових комбригів знімали за одне втрачене село, а тут вже оперативна криза - і нічого.

На цьому тлі розгортається ще одна дуже погана тенденція - в бригадах Донецької області набирає тренду віра в те, що є домовленість, за якою область здають. Я спочатку це чув десь колись, а тепер я це чую майже від усіх, із ким спілкуюсь. І цей тренд веде до того, що позиції реально просто кидають.

Не вірте в те, що на верху не знають про кризу. Абсолютна неправда, що доносять тільки хороші новини, комбриги доносять все без прикрас. Залишається вірити, що керівництво має певний задум. Не буду викладати ідеї, що це може бути, але нагадаю, що стрімке просування орків на Київщині привело до катастрофи їх, а не нас".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скабеєвої в студії обговорювали нові українські ракети і двічі зламали язика на "Паляниці" (відео)

четвер, 29 серпень 2024, 22:40

"Казус беллі по-російськи. Z-пропагандисти у прямому ефірі зламали щелепи, проваливши простенький тест на "Паляницю"", - іронізує Юрій Бутусов.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 29 серпня 2024 року - Злий Одесит

четвер, 29 серпень 2024, 22:10

Сьогодні 29 серпня. Триває 918 доба оборони України проти російської навали. На шляху до Покровська російські окупанти зайшли в Новогродівку, але зупинилися під териконами та в Гродівці. Очікувано росіяни почали рух на Селидове що створює загрозу для К...