Ворог переслідує дві цілі: Армія РФ тисне на ділянці фронту протяжністю 120-150 кілометрів, - експерт

Росіяни намагаються тиснути на українські Сили оборони на ділянці фронту Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Як повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у ефірі "Еспресо", її протяжність складає орієнтовно 120-150 кілометрів, передають Патріоти України.

На Лиманно-Куп’янському напрямку РФ зосередила значні сили. Вони останнім часом почали наступальні дії з метою вибити українських військових із зони Куп’янська.

"Тому, думаю, що, дійсно дії росіян є. Думаю, що вони масштабні з точки зору розтягнутості по лінії фронту, тому що це Куп'янськ-Сватове-Кремінна – це десь 120-150 км і там дійсно є три ділянки фронту, де ворог намагається тиснути", - зазначив аналітик.

Згурець додав, що у ворога є два завдання – це витіснити ЗСУ з одного боку між Сватовим та Кремінною до річки Жеребець, і вище – дотиснути українських військових до річки Оскіл.

"Але повторюся, ця теорія ворога вже впродовж трьох-п’ятьох місяців так чи інакше відпрацьовується і змін не відбувалося. І зараз, попри розуміння того, що ворог намагається такими діями відтягнути нашу увагу та сили на цю ділянку фронту, думаю, що це було зрозумілою тактикою росіян і в української сторони є достатньо засобів і способів, аби нівелювати ці спроби росіян тиснути на наші підрозділи й намагатися нас дотиснути до цих двох річок, які мають стати новими рубежами, як вважає противник", - сказав Згурець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...