Ворог підтягнув резерви: Експерт вказав на нюанс із боями за Бахмут і пояснив, чи створили ЗСУ "вогневий мішок" для окупантів

Передумов для відступу російських окупаційних військ із Бахмута, що на Донеччині, наразі немає. Загарбники докладають зусиль, щоб утримати свої позиції, а також підтягують на Бахмутський напрямок резерви. Про це заявив координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець в інтерв'ю "РБК-Україна". На його думку, реальна ситуація у районі Бахмута дещо відрізняється від заяв українських посадовців, передають Патріоти України.

"На мій погляд, вона (ситуація на Бахмутському напрямку. – Ред.) навряд чи описується саме тими словосполученнями й термінами, якими офіційні спікери її характеризують: напівоточення, вогневий контроль над переміщенням сил та засобів противника тощо. Я не згоден з такими оцінками, якщо ми маємо на увазі саме те, що вживають зазвичай під цими термінами. Казати про якусь вогневу "пастку" чи вогневий "мішок" щодо цілого району оборони противника в Бахмуті – це явне перебільшення", – вважає Машовець.

"Немає там ніякого напівоточення, третини оточення чи навіть чверті оточення", – додав координатор "Інформаційного спротиву".

Наразі на Бахмутському напрямку, за словами Машовця, основні події розгортаються на флангах. І на півдні українські воїни домоглися більшого, аніж на півночі.

"Зараз на південному лівому фланзі у противника відвалилася ліва "клешня". Він зараз намагається купірувати наслідки ліквідації свого лівого флангу й одночасно намагається втримати правий – це те, що відоме, як соледарський виступ противника. Там зараз у нього положення не дуже добре, але він ще впевнено утримує цей район. Більше того, підтягнув туди певні резерви", – зазначив Машовець.

Наразі підстав для відступу окупаційних військ з Бахмута він не бачить. Не змусить їх до цього й просування Сил оборони до Берхівки та Кліщіївки. "Кліщіївки та Берхівки недостатньо. Але ось вихід передових підрозділів ЗСУ до рубежу Підгородне – Покровське, а також Весела Долина-Клинове, думаю, цьому таки сприятиме", – зазначив Машовець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...