"Ворог вже перерізав "дорогу життя": Доля Авдіївки вирішуватиметься у найближчі 48 годин, - військовий експерт

Ситуація в Авдіївці Донецької області "абсолютно критична", доля міста буде вирішуватися упродовж найближчих 48 годин. Таку думку висловив екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий, передають Патріоти України.

"Річ у тому, на жаль, ворог там вже перерізав єдину артерію, ту дорогу життя, по якій відбувається вся логістика Авдіївського гарнізону. Якою б потужною фортецею не був Коксохім, але без логістики там триматися неможливо. Поки працює дорога життя, туди їде БК, а звідти вивозяться 300-ті, доки там можна воювати. А зараз ця дорога перерізана. Тому я не розкрию ніяких секретів, тут доволі очевидні речі, що туди кинули 3-тю штурмову бригаду, яка готувалася до наступальних штурмових дій саме в умовах міської забудови. Ясно, що їм поставлена задача розблокувати гарнізон в Авдіївці, відкинути противника назад від траси", – пояснив він.

Якщо за одну-дві доби українським захисникам вдасться відкинути окупантів хоча б на кілометр від траси, можна буде говорити про поновлення оборони та доведення підкріплення, каже Дикий. В іншому випадку, буде потрібно виводити гарнізон.

"Якщо за день-два цього не вдасться зробити, то, я гадаю, що підрозділам, які зараз зайшли як штурмові, буде поставлена задача організувати коридор для виходу нашого гарнізону. Я не візьмусь вангувати, який з цих двох сценаріїв спрацює, бо це війна. Російська жива сила там переважає мінімум десятикратно, крім того, противник перекинув туди останні підрозділи спецпризначенців, які професійно воюють у контактних боях в міській забудові. Там реально заруба сама страшна. Тобто нам або вдасться відсунути ворога від траси, або доведеться відходити. Зараз ще йде спроба розблокувати місто", – додав він.

Водночас ветеран наголосив, що повторення історії з Бахмутом, коли підрозділи які відступали, мусили відразу окопуватися, не буде. За його словами, друга лінія оборони тут вже підготовлена.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак, який не віщує нічого доброго: Росіяни зібрали третину своїх бомбардувальників на одному аеродромі

неділя, 19 травень 2024, 22:53

Росіяни зібрали третину своїх стратегічних ракетоносців на аеродромі "Оленья" в Мурманській області. Це може свідчити про підготовку до нового масованого ракетного удару по Україні. Про це пише військово-аналітичне видання Defense Express, передають Па...

"Все про російську культуру!": Відомий український співак виступав із путіністами у Німеччині

неділя, 19 травень 2024, 22:43

Український співак Олег Кензов, відомий за хітом "Обстановка по кайфу", вкотре втрапив у скандал, зазначають Патріоти України. Так, одіозний артист з'явився на афіші російського фестивалю, який пропонує всім насолодитися "російською культурою" на одном...