Ворогу треба витягнути наші резерви: Генерал-лейтенант пояснив, що відбувається на Луганщині

На фоні контрнаступу ЗСУ росіяни підтягують додаткові ресурси на різні напрямки. Їхня мета розтягнути наші сили по всій лінії фронту, протяжність якої 1500 кілометрів. Про це "24 каналу" сказав військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці, засновник БФ "Закриймо небо України" Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Зокрема, на Лимано-Куп'янському напрямку ворог розмістив 100 тисяч особового складу, дві тисячі одиниць бронетехніки, а також близько пів тисячі артилерійських систем.

По-перше, намагаються виконати путінське завдання захопити Донецьку та Луганську області до меж адміністративних кордонів. По-друге, мета противника – розтягнути наші сили по всій лінії фронту, протяжність якої 1500 кілометрів, – наголосив військовий. Він повідомив, що російській армії за тиждень вдалось просунутись на цих напрямках на декілька кілометрів, однак наразі ЗСУ отримали підкріплення і зупинили просування окупантів на Сході.

ЗСУ зберігають резерви

У західних експертних колах мовиться, що, попри два місяці фактичного ведення бойових дій, поки що Сили оборони на Півдні зберігають свої стратегічні резерви на 70%, тоді як противник – лише на 40%.

"Як відомо, резерви не вводились і не відбувалось ударів на якійсь ділянці, де потрібно було б пробити оборону противника, а потім залучати резерви хоча б оперативного рівня", – зазначив Ігор Романенко.

Військовий експерт наголосив, що усе попереду і позиції для прориву оборони ворога готуються. Ймовірно, ЗСУ чекають від союзників необхідну техніку та озброєння, доставити яку вони зобов'язались улітку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...