"Вороги потрохи просуваються": Росіяни, ймовірно, захопили західний берег річки Бахмутка, - Жданов

Генштаб ЗСУ заявив, що росіяни наступають на чотирьох напрямках — Авдіївський, Лиманський, Бахмутський і Мар’їнський. Водночас російські пабліки дають інформацію про те, що росіяни дещо відводять свої сили біля Вугледару в бік Волновахи та на Авдіївському напрямку вони теж дещо забирають свої сили. Британська розвідка заявила про те, що росіяни дещо просунулися і, можливо, за їхніми даними, захопили західний берег річки Бахмутка. В ексклюзивному інтерв’ю військовий експерт Олег Жданов розповів, що відбувається на цих чотирьох напрямках, передають Патріоти України.

“Зі всіх напрямків, на мій погляд, треба виділити два — Авдіївський і Бахмутський. Там найбільш активні бойові дії і там є рух лінії бойового зіткнення. На решті напрямків йдуть дуже запеклі, але опозиційні бої. Вони намагаються атакувати, ми відбиваємо атаки. Куп’янський напрямок взагалі випав, тому що вони почали зосереджувати артилерію там для того, щоб малими силами за рахунок артилерії створити цей вогневий вал і спробувати просунутися в напрямку Куп’янська. Але наша артилерія попрацювала, в районі Сватового погоріли склади з боєприпасами і зараз російська артилерія мовчить”, - розповів Олег Жданов.

За його словами, з ситуацією в Бахмуті - все зрозуміло. Зараз вже закінчуються бійці “Вагнера” і вони вводять туди 98-му повітряно-десантну дивізію.

“Вона перехоплює ініціативу і починає штурмові дії проти наших військ. Ми поступово відходимо за рахунок не стільки бойових дій, скільки за рахунок того, що вони просто людським натовпом видавлюють нас. Зараз запеклі бої вже йдуть на західній частині за центром. Центр перейшов під контроль, на жаль, російських військ. Основний напрямок їхніх штурмових дій — в напрямку залізничної станції. Але ми дуже добре тримаємо там фланги, будь-які спроби наступати на флангах, щоб перерізати трасу або з півночі просунутися в бік оточення, ми блокуємо, відбиваємо і надійно тримаємо оборону”, - додав військовий експерт.

Також він підкреслив, що в самому місті бої йдуть запеклі, але ворог потрохи просувається в бік західної околиці. В Авдіївці ж з військової точки зору відбуваються дуже цікаві події. Окупанти розуміють, що Авдіївку штурмом не взяти і другого Бахмуту вже не буде.

“До речі, в самій Авдіївці є ділянки фронту, які тримаються що з 24 лютого 2022 року. Тому вони одразу спробували обійти з півночі і півдня, щоб спробувати оточити. На півночі ми нанесли доволі серйозне ураження і вони зупинилися, а на півдні періодично відбуваються атаки. Атаки залежать від того, коли вони підвезуть “свіже м’ясо”. Як тільки прибуває резерв, через день-два починаються масовані атаки. З останнього треба відмітити, що позавчора в Авдіївці на південному фасі вони спробували атакувати наші позиції за допомогою бронетехніки. Але тут спрацював наявний приклад того, наскільки ефективний міномет в боротьбі з піхотою”, - наголосив Жданов.

Експерт каже, що наші мінометники фактично знищили піхоту, а потім почалася робота щодо знищення бронетехніки. З розповідей свідків, з поля бою ніхто не пішов. Всі росіяни і вся техніка залишилися там догорати.

“Зараз ми будемо очікувати резерв і чергових хвиль. Але поки ситуація навколо Авдіївки трохи стабілізувалася. Наш Генштаб, до речі, називає це проведенням стабілізаційних заходів. В Мар’їнці позиційні бої йдуть дуже жорстокі і фактично деякі райони чи квартали населеного пункту переходять з рук в руки і це відбувається вже протягом декількох місяців. Великого просування хоча б в один бік там немає. Постійно рухається фронт, але не сильно — в межах декількох сотень метрів”, - розповів Олег Жданов.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досягли цілей СВО": Росіяни розгортають нові морги на ТОТ для трупів окупантів, ліквідованих на Харківщини

вівторок, 14 травень 2024, 23:27

Через активізацію наступальних дій та зростання втрат ворога росіяни розгортають додаткові морги на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. Активісти зазначають, що нові морги...

Держсекретар США Блінкен виконав у київському барі відому американську пісню (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 23:14

Держсекретар США Ентоні Блінкен виконав у київському барі «БарменДиктат» пісню Ніла Янга Rockin' In The Free World. Відповідне відео опуліблікував Майкл Бірнбаум, репортер із питань національної безпеки, який висвітлює дипломатію та Державний департаме...