Вовчанський агрегатний завод на Харківщині повністю звільнено від російських військових - джерела

У вівторок, 24 вересня, Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України звільнило Вовчанський агрегатний завод на Харківщині, зачистивши останню з тридцяти будівель заводу. Про це NV повідомили джерела в Міноборони, передають Патріоти України.

Раніше речник оперативно-тактичного угруповання Харків Віталій Саранцев повідомляв, що станом на 17 вересня на території Вовчанського агрегатного заводу продовжують перебувати військовослужбовці РФ.

Ситуація у Вовчанську — що відомо

30 серпня керівник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі повідомив, що Вовчанськ зруйновано на 90%, там залишилося тільки 20 жителів. За його словами, до російського наступу в травні 2024 року в деокупованому Вовчанську проживало близько 3000 жителів.

29 серпня в ОТГ Харків повідомляли, що росіяни спробували прорватися на бронетехніці в центр Вовчанська, але штурм вдалося відбити.

25 серпня речник оперативно-тактичного угруповання Харків Віталій Саранцев заявляв, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, які заблоковані там уже кілька місяців. Представник ОТУ Харків повідомив, що спочатку на заводі перебувало близько 40 російських військових. За його словами, окупанти несуть там втрати, є загиблі та поранені.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...