Вперше в історії бойовий робот, корегований з повітря БПЛА, знищив позиції російських окупантів (відео)

Робот безпілотник турель

Загін "Кара небесна" запускає наземні дрони з турелями, які розстрілюють окупантів, доки оператори знаходяться у безпеці. Знайти та уразити ціль допомагають повітряні безпілотники.

Замість "м’ясних" штурмів позицій росіян, українські військові роблять штурми роботизовані. Про операцію, яка не має прикладів у світі, Андрій Отченаш, Командир екіпажу дронів "Кара небесна" 4-ї бригади "Рубіж" Національної гвардії України розповів "24 каналу".

У той час, як повітряний безпілотник здійснював розвідку та керування, наземний дрон встановленою туреллю розтрощив позицію російських окупантів та знищив особовий склад. Турель – це рухома установка для кріплення гармати чи кулемета. Механізм забезпечує горизонтальний чи вертикальний рух зброї, та секторний або круговий обстріл.

"Нещодавно вперше в історії була операція, у якій бійці БпАК з неба коригували безпілотний наземний дрон з туреллю під час знищення особового складу Росії. Такого в історії військової справи ніколи не було – це надзвичайно кльово", – поділився Андрій Отченаш.

Військовий відзначив надзвичайну ефективність роботів: нема потреби у розвідниках, які б коригували вогонь, і власне, піхота, яка б здійснювала штурмові дії. При цьому лише два безпілотні апарати роблять цю роботу надзвичайно якісно, а їхні пілоти перебувають на великій безпечній відстані.

Як припускає "24 канал", мова йде про операцію, яку у січні показали бійці 5 окремої штурмової Київської бригади. Вони опублікували відео схожого бою у районі Бахмута. Тоді, ймовірно, йшлося про дрон з бойовою туреллю "ШаБля" українського виробництва, застосування якої нещодавно дозволило Міноборони. Модуль призначений як для стаціонарного застосування, так і для встановлення на рухомі платформи.

Турель "ШаБля" є дистанційно керованою та оснащена пультом управління для ведення бою на відстані. Турель розроблена для застосування разом з кулеметом Калашникова 7,62 мм. Військові батальйону "Вовки Да Вінчі" встановили її на безпілотну платформу "Рись". Турель та безпілотні платформи є недорогими за собівартістю, а процес виробництва дуже простий. Збереженні роботами під час штурмів життя бійців роблять таку техніку набагато біль цінною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...