Вперше в історії: Росія оголосила в розшук прем'єр-міністра країни ЄС

МВС Росії оголосило у розшук прем’єр-міністерку Естонії Каю Каллас. Це вперше, коли РФ порушила кримінальну справу проти чинного високопосадовця іншої держави. Про це повідомляє російський Telegram-канал "Медіазона", передають Патріоти України.

Вони отримали доступ до повної бази розшуку російського МВС. Так, російські правоохоронні органи нібито порушили кримінальні справи проти низки європейських чиновників. Серед них — прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас. Журналісти наголосили на тому, що Росія вперше порушила справу проти чинної голови держави.

Також кремлівська влада розшукує естонського держсекретаря Таймара Петеркопа, міністра культури Литви Симонаса Кайріса та членів Сейму Латвії. Не оминула база розшуку МВС Росії і Польщу — під розшук потрапили двоє польських чиновників та директор Інституту національної пам'яті країни.

Видання пише, що ці справи пов'язані зі знесенням радянських пам'яток. За це ж Росія внесла до бази МВС і мерів та депутатів міських рад українських міст Луцьк і Рівне.

Загалом в російській базі розшуку автори "Медіазони" виявили понад 700 іноземців. Найчисленніша група осіб, яких розшукує МВС РФ, — це громадяни України, пишуть автори допису. Зокрема, РФ розшукує трьох колишніх міністрів оборони України, трьох колишніх головкомів ЗСУ (зокрема і Валерія Залужного), а також колишніх депутатів Верховної ради та українських чиновників.

За найманство російська влада розшукує 396 осіб із 36 країн. Серед них — 100 громадян Грузії (імовірно, йдеться про бійців "Грузинського легіону" ЗСУ), 93 громадян Великобританії та 62 білоруси (ймовірно, їх розшукують як бійців полку імені Кастуся Калиновського, який воює на боці України).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...