Вражаюче амбітні плани: Кремль розробив таємний план впливу на країни Балтії

У Росії розробляли стратегію впливу на Балтійські країни до 2030 року, в якій планувалось втягування Литви, Латвії та Естонії назад в орбіту Москви. Про це інформують журналісти "Досьє", передають Патріоти України.

Розроблений довгостроковий план щодо країн Балтії не враховував повномасштабну війну проти України, оскільки у ньому немає жодного згадування про неї.

Для кожної з країн Москва склала план з двох частин — у першій прописані загрози для самої Росії, в іншій викладені стратегії, як їм протидіяти. Кожна мета була внесена у свою сферу та вписана в окремі часові рамки, а саме 2022 рік, 2025 чи 2030.

Головні цілі для Росії в Литві, Латвії та Естонії, як зазначається у матеріалі, це:

  • зберегти найширшу присутність російської в освіті;
  • створювати проросійські організації та впливати через них на населення;
  • протидіяти зносу радянських памʼяток;
  • просувати російський «історичний» наратив;
  • заохочувати місцеві бізнеси виходити на російський ринок.

У Кремлі боялись, що в Литві можуть створити велику військову базу, тому планували протидіяти розгортанню протиповітряної та протиракетної оборони.

У плані Кремля зазначалось, що литовська влада має "визнати потенційні збитки через зростання впливу НАТО у регіоні" і тому прагнутиме співпрацювати з Москвою. Такі ж плани у Росії були на рахунок Латвії та Естонії.

У своїх планах Кремль називав негативним нарощення активності НАТО у регіоні, збільшення чисельності наявних військ, запровадження санкцій та згортання торгівлі з країнами Заходу. Саме це і сталось після повномасштабного вторгнення в Україну у любому 2022 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Шойгу намагався зберегти посаду": Військовий експерт пояснив поспіх окупантів у наступі на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 21:01

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ, передають Патріоти України. "Росіяни почали наступ на Харківщині, не підгот...

Інцидент із гвинтокрилом Ебрагіма Раїсі: Американський фахівець розповів, що насправді означає "жорстка посадка"

неділя, 19 травень 2024, 20:03

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що вертоліт президента країни Ебрагіма Раїсі здійснив "жорстку посадку". Колишній пілот вертольота Еш Александер-Купер розповів Sky News, що таке формулювання охоплює цілу низку сценаріїв: від доволі м'якої або мимовільно...