У спекотні літні дні втамовувати спрагу можна за допомогою правильних продуктів і страв, наприклад, холодного супу гаспачо. Українська шеф-кухар, екс-суддя шоу "МастерШеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом цієї традиційної іспанської страви, передають Патріоти України. Що потрібно для приготування?
6 томатів,
1 болгарський перець,
¼ червоної цибулі,
3 огірки,
50 г тостерного хліба,
3 ст. л. оливкової олії,
2 зубчики часнику,
сіль, перець чилі, лимонний сік — на ваш смак.
Помийте овочі та відправте запікатися в духовку болгарський перець (на 20 хвилин), після цього зніміть акуратно з нього шкірку і наріжте шматочками середнього розміру. Також наріжте огірки та цибулю.
Далі бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, а м'якуш наріжте дрібними шматочками. Якщо будете додавати перець чилі, тоді видаліть з нього насіння.
Всі підготовлені овочі відправте в блендер, додайте хліб і перебийте до однорідної маси. Додайте в суп спеції на ваш смак, можна трохи лимонної кислоти та оливкової олії.
Відправте страву на кілька годин в холодильник і можна подавати на стіл.
Смачного!
19 вересня за новим церковним календарем (2 жовтня за старим) - день пам'яті благовірного князя Ігоря (Георгія) Чернігівського та Київського і мучеників Трохима, Доримедонта і Зосими Пустельника. За старим календарним стилем - що можна і не можна на чу...
Ситуація на Лимано-Куп’янській осі сильно ускладнилась. . Фіксується просування ворога у Куп’янськ - як їм це вдалося і де вони вже закріплюються? . Переодягнені окупанти в порушення правил ведення війни просочилися у Ямпіль. . На Запоріжжі росіяни ...