У спекотні літні дні втамовувати спрагу можна за допомогою правильних продуктів і страв, наприклад, холодного супу гаспачо. Українська шеф-кухар, екс-суддя шоу "МастерШеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом цієї традиційної іспанської страви, передають Патріоти України. Що потрібно для приготування?
6 томатів,
1 болгарський перець,
¼ червоної цибулі,
3 огірки,
50 г тостерного хліба,
3 ст. л. оливкової олії,
2 зубчики часнику,
сіль, перець чилі, лимонний сік — на ваш смак.
Помийте овочі та відправте запікатися в духовку болгарський перець (на 20 хвилин), після цього зніміть акуратно з нього шкірку і наріжте шматочками середнього розміру. Також наріжте огірки та цибулю.
Далі бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, а м'якуш наріжте дрібними шматочками. Якщо будете додавати перець чилі, тоді видаліть з нього насіння.
Всі підготовлені овочі відправте в блендер, додайте хліб і перебийте до однорідної маси. Додайте в суп спеції на ваш смак, можна трохи лимонної кислоти та оливкової олії.
Відправте страву на кілька годин в холодильник і можна подавати на стіл.
Смачного!
Росія активізує свій літній наступ на сході України, застосовуючи нові тактики, зокрема мотоцикли та цивільні автомобілі для швидкого пересування. Ці зміни у динаміці бойових дій призвели до значних успіхів росіян у Донецькій та Сумській областях. Про ...
Окупант Андрій Андрєєв із Воронежа пробув у полоні лічені дні. Він потрапив до рук українських військових 5 червня, а вже 14 червня вирушив на обмін. Його, як пораненого, відправили на батьківщину просто з лінії фронту. Росіянин заявив, добровільно під...