Врятували від жорстокої експлуатації чи викупили у м’ясників: На Миколаївщині волонтери рятують життя коням

Існує заклад з 2017 року. За цей час вдалося врятувати близько шістдесяти тварин.

В 30 кілометрах від Миколаєва, у селі Новогригорівка Миколаївського району, працює притулок для коней. Тут доглядають тварин, яких врятували від жорстокої експлуатації чи викупили у м’ясників. Про це повідомляє Суспільне, передають Патріоти України.

Українська верхова, Російська рисиста, Тракененська, деякі породи не визначені. У березні 2021 року в притулку “Вуглик” мешкають 30 коней. Існує заклад з 2017 року. За цей час вдалося врятувати близько шістдесяти тварин.

“В основному у нас в притулку зараз знаходяться “старці”, ті коники, які по різним причинам хворі, в них або кінцівки хворі, є дві коняки, що на очі не бачать. Різні причини”, – розповів завідуючий притулком “Вуглик” Микола Чечуй.

У кожного коня своя доля, Микола ладен часами розповідати про їх історію. Два з половиною роки живуть у притулку чотири родини: кобили та їхнє потомство. Одні з таких – Лока та Булка. Приїхали з Західної України, там кобил планували здати на м’ясо.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...