Все добре, що в міру: Вживання протеїнових коктейлів може скоротити тривалість життя

Серед спортсменів і прихильників ЗСЖ протеїнові коктейлі дуже популярні, але вчені встановили: захопленість цим продуктом негативно впливає на тривалість життя.

Останнім часом на хвилі інтересу до ЗСЖ і спорту затребуваність в протеїнових коктейлях істотно зросла. Люди прагнуть швидше обзавестися м'язами, а протеїнові коктейлі сприймаються як обов'язковий елемент для здобуття ефектною атлетичної фігури.

Але результати дослідження, проведеного вченими з Університету Сіднея (Австралія), говорять про те, що «надмірне споживання протеїнових коктейлів може призводити до набору зайвої ваги, депресії і скорочення тривалості життя», передають Патріоти України.

Фахівці відзначають, що вживання занадто великої кількості однотипного білка може погано діяти на організм. Крім того, в протеїнових коктейлях зведено до мінімуму вміст вуглеводів, між тим як дані речовини необхідні для доброго здоров'я і активних метаболічних функцій.

Також вчені констатували, що протеїнові коктейлі містять амінокислоти з розгалуженим ланцюгом (ВСАА), які не спрямовуються прямо в м'язи, а спочатку потрапляють в кров. При цьому ВСАА зменшують рівень триптофану, необхідного для синтезу серотоніну. Серотонін бере участь в процесах регуляції апетиту і сну, його недолік через зменшення триптофану веде до порушень в механізмах апетиту і сну, психічних розладів, ожиріння. Коли під час експерименту миші отримували від вчених багато ВСАА, тварини починали страждати від надлишку жирової маси і вмирали раніше терміну.

Автори роботи висловилися про те, що хоча ВСАА ефективні для росту м'язів, людина повинна отримувати амінокислоти не тільки з одних протеїнових коктейлів. Організму необхідно різноманітність одержуваних амінокислот, щоб забезпечити оптимальний амінокислотний баланс, підкреслюють експерти. За їх словами, амінокислоти необхідно отримувати з білків в різноманітних продуктах харчування - курки, риби, яєць і декількох видів бобових.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...