Все обвалиться: Експерт розповів, як Кримський міст назавжди вивести з ладу


На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Окупаційна влада Криму заявила, що один з прольотів після удару не підлягає відновленню. Аналітик та авіаційний експерт Костянтин Криволап зауважив, що з точки зору міцності, цей міст – проста інженерна конструкція, яка складається з досить звичайних елементів.

Про це він розповів 18 липня в ефірі національного телемарафону.

"Оці прольоти стоять на опорах, одна опора у них закріплена, друга опора – вільна... Вона тільки опирається, вона ні чим не придавлена до мосту... Мабуть, під'їхали якісь хлопці... знизу щось там підклали і воно бабахнуло", - зазначив він.

Також аналітик пояснив, що має статися на Кримському мосту, аби він перестав функціонувати назавжди.

"Там дві арки: одна арка для автомобільного переходу, а друга – для залізнодорожнього... Її міцність обумовлена тим, що це як лінійка, яку трохи зігнули, і вона спирається на два кінці. В будь-якому місці, де ти її поламаєш, там вона обрушиться. Тому що вся ця конструкція працює на стискання. Тільки ти виведеш щось із ладу – воно все обвалиться. І обвалиться вже не на тиждень, не на два тижні, не пів року, а назавжди", - розповів Криволап.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...