"Все упирається...": Експерт пояснив, чому ворога не вдається зупинити на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку, де ворог уже зайняв Новогродівку, залишається дуже складною. Оборона Покровська має стати пріоритетним завданням, адже це місто є ключем до стабілізації ситуації на сході, передають Патріоти України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ветеран війни, громадський активіст, юрист Олег Симороз. За його словами, жоден населений пункт на цьому стратегічно важливому напрямку не можна вважати неважливим. Кожен з них має значення для подальшого розвитку подій.

"Неважливих населених пунктів там уже давно немає. На цьому важливому, стратегічному напрямку важливі всі без винятку населені пункти. Ворога не вдається зупинити, тому що він вийшов на оперативний простір", – сказав він.

Симороз вважає, що це стало можливим ще після наступу на Авдіївському напрямку.

"На жаль, це наслідки ще наступу ворога на Авдіївському напрямку, коли він значно просунувся. Тоді там не вдалося стабілізувати ситуацію через невдалі дії щодо фортифікаційних споруд, щодо ліній оборони. Фактично це просування ворога відбувається з Авдіївки. За цей час ворог просунувся, по суті, на 30 кілометрів без суттєвих затримок і якихось серйозних боїв", – пояснив експерт.

За його словами, від Новогродівки до Покровська залишилося всього близько 10 кілометрів. Ще гірше те, що ворог уже тримає під вогневим контролем стратегічно важливу трасу неподалік від Покровська. У зоні ризику також Мирноград, який відіграє важливу роль для угруповання Збройних сил України.

Симороз наголошує, що доля сходу України залежить від оборони Покровська. Місто треба втримати за будь-яку ціну, адже найближчим часом, на його думку, розпочнеться оборона самого міста. Зараз ще є можливість підготувати Покровськ до цього, але часу залишається все менше.

"Покровськ треба обороняти, він має стратегічне значення. Там розвилка доріг у бік Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки. Це якщо дивитися на схід від Покровська. Якщо дивитися на захід від Покровська, то там близько 30 кілометрів до адміністративного кордону Дніпропетровської області, що теж має стратегічне значення. По суті, дорога на Дніпропетровщину проходить саме через місто Покровськ, тому ворога тут необхідно стримати", – сказав він.

Експерт додав, що ворог може використати це місто як плацдарм для наступу на Краматорськ, Слов’янськ, а також на західну частину Дніпропетровщини, де розташований Павлоград – місто, що має велике значення для українських сил логістики.

"Отже, все упирається в місто Покровськ. Від моменту Авдіївки, коли командування сказало про те, що ЗСУ відходять на "нові підготовлені позиції", це не зовсім відповідало дійсності. Як ми бачимо, немає на цьому напрямку підготовлених позицій, фортифікаційних споруд. Це призвело до серйозної проблеми – щотижня, а іноді й щодня ворог захоплював нові населені пункти", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Удары по российским нефтебазам: смысл и перспектива - Злий Одесит

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:59

В августе этого года самым ярким явлением в России стали регулярные пожары на нефтебазах. Одним из наиболее показательных проявлений данной тенденции является пожар в Пролетарске Ростовской области, полыхавший 10 долгих дней. Но у многих стал возникать...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 30 серпня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:45

Сьогодні 30 серпня. Триває 919 доба оборони України проти російської навали. Новогродівка під окупацією російських військ, що дало їм змогу просунутися на південь у напрямку Маринівки та через Михайлівку до Селидового. . Зараз біля Селидового тривають ...