Втрачає потенційні прибутки: Китай роздратований і може залишити Кремль без підтримки, - експерт

Китай все більше дратується через війну в Україні, яку веде Російська Федерація. За словами колишнього заступника Голови СБУ Віктора Ягуна, Китай почав розуміти, що через дії Кремля втрачає той прибуток, на який розраховував, передають Патріоти України.

"Китай все більше і більше схиляється навіть не до нейтрального положення, а до роздратування. В першу чергу вони дивляться на свою вигоду. Якщо раніше вони дивилися, хто виграє і чию сторону прийняти, то зараз вони розуміють, що втрачають ті прибутки, на які розраховували", - пояснив він.

Зокрема, китайці не можуть розвивати напрямок, на який вони дуже сподівалися. "Відновлення так званого "Шовкового шляху", в тому числі через Росію. РФ для Китаю як транзитна держава фактично померла. А відновлювати інші шляхи через Азербайджан, Туреччину і Балкани - це дуже складний шлях", - додав Ягун.

Ще одним варіантом була Україна, яка зараз не може бути використана для транзиту. Через військові дії Чорне море також не може стати брамою для доступу до європейських ринків.

Експерт додав, що єдиною країною, яка ще могла б піти на зустріч Росії - це Північна Корея. Однак зараз невідомо, чи захоче вона ділитися своїми боєприпасами, у зв'язку з ситуацією в її власному регіоні. Таким чином, зазначає Ягун, РФ може залишитися без підтримки.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...