Втрати РФ у війні проти України радикально змінилися: Експерт передрік повну катастрофу для росіян

За минулий рік повномасштабної війни структура і темпи російських бойових втрат радикально змінилися. Сьогодні ворог втрачає менше техніки, але більше солдатів, ніж на початку вторгнення. На це звернув увагу військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що у березні 2022 року російська армія втратила вбитими близько 4 тисяч солдатів і втратила майже 900 бойових бронемашин (ББМ) різних типів. А в січні 2023 російські втрати склали близько 21,7 тисячі солдатів і близько 300 одиниць ББМ.

Наростаючий дефіцит бойової техніки в російській армії, на думку Коваленка, є одним з основних факторів, що вплинули на таку радикальну зміну у співвідношенні бойових втрат людей і техніки.

Другим найважливішим фактором, який впливає на структуру російських втрат, експерт вважає якість військового вишколу самих солдатів. В цьому випадку сильно вплинула мобілізація, яка наповнила російську армію сотнями тисяч погано підготовлених резервістів.

Коваленко зазначає, що в таких умовах Росія зможе зменшити свої втрати, тільки знизивши інтенсивність бойових дій. В іншому випадку, кожна нова хвиля мобілізації буде призводити лише до зростання бойових втрат з російського боку.

"Той самий випадок, коли кількість м'яса нічого не вирішує. Адже навіть в період Другої світової війни для РСЧА було вирішальним не кількість штурмів і вкинутого о/с, а його підтримка технікою та артилерією. Тому, помилкове перебільшення значення людського ресурсу згубно для сприйняття загальної картини", - вважає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...