Вважав небезпечною авантюрою: Залужний виступав проти операції ЗСУ в Курській області - Politico

Деякі з вищих командирів Збройних сил України, зокрема колишній командувач Валерій Залужний, виступали проти проведення операції українських військ у Курській області Росії. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський уперше порушив питання про наступ у РФ на початку року і наполягав на ньому. Серед тих, хто виступив проти, видання наводить колишнього командувача ЗСУ Валерія Залужного. Повідомляється, що його заперечення полягало у відсутності "другого кроку" після прориву російського кордону. За словами одного з чиновників, Залужний не отримав чіткої відповіді від Зеленського з цього приводу і вважав операцію авантюрою.

Крім екскомандувача, проти Курської операції виступив звільнений у липні командир 80-ї десантно-штурмової бригади Еміль Ішкулов, пише видання. Джерела заявили, що "Ішкулов заперечував проти операції в Курській області, побоюючись, що його бригада зрештою може виявитися надто вразливою на території Росії, і що кількість втрат може різко зрости".

Вказується, що питання Залужного про "другий крок" після прориву кордону РФ залишається ключовим, оскільки "як західні, так і українські скептики побоюються, що сили Києва можуть опинитися всередині і постраждати від деморалізуючого відступу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чому ніхто не питає про відповідальність ексміністра оборони? Відсутність Mavic коштувала десятків тисяч життів, - волонтерка

вівторок, 17 вересень 2024, 15:59

"Тут небайдужі громадяни пишуть, що Міноборони купує мало Mavic. Згодна, Mavic завжди треба більше. Але раз є увага до цієї теми – давайте я розкажу вам коротку казочку на вісім дій", - пише волонтерка та директорка Центру підтримки аеророзвідки Марія ...

Залишилися без води та боєприпасів: Росіяни продовжують здаватися в полон на Курщині (відео)

вівторок, 17 вересень 2024, 14:43

Українські бійці взяли в полон у Курській області Росії ще 13 російських військових. Про це повідомили Сухопутні війська ЗСУ, передають Патріоти України. Там зазначили, що після п’яти днів запеклих боїв російські окупанти залишилися без води та боєприп...