Введуть податок на ожиріння?: У Путіна звинуватили товстих росіян у "проїданні" ВВП

Економічні збитки державному бюджету Росії від росіян з ожирінням становить близько 8 трлн рублів ($83,5 млрд). Загалом проблеми із зайвою вагою мають дві третини населення країни-агресора. Як повідомляють росЗМІ, таку оцінку озвучив директор департаменту моніторингу, аналізу та стратегічного розвитку охорони здоров'я МОЗ РФ Іван Дєєв, передають Патріоти України.

"У нас нормальну масу тіла має всього 35,7% пацієнтів, це зважування, вимірювання росту, розрахунок індексу маси тіла та обсяг талії", – стверджує експерт.

Дєєв додав, що втрати Росії через ожиріння населення становлять 4% від її валового внутрішнього продукту на рік. Враховуючи те, що, згідно з офіційною оцінкою влади РФ, її номінальний ВВП у 2024 році склав 195,8 трлн рублів, товсті росіяни "проїли" 7,832 трлн рублів.

Станом на кінець липня Росстат підрахував, що частка громадян РФ з надмірною вагою на рівні передожиріння та ожиріння зросла з 61,7% у 2018 році до 62,5% у 2023-му. Офіційно за підсумками 2022 року в країні налічувалося 2,18 млн пацієнтів з діагнозом "ожиріння", що майже на 10% більше, ніж за підсумками 2021 року. Крім того, у 2022 зафіксували значно більше нових випадків ожиріння.

Для оцінки ваги використовували прийняті Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) розрахунки індексу маси тіла (ІМТ). Він розраховується за формулою: вага (кг)/зріст (м) у квадраті. За даними ВООЗ, показники ІМТ відповідають таким станам:

  • до 18,5 – дефіцит ваги;
  • від 18,5 до 25 – нормальна вага;
  • від 25 до 30 - надмірна вага на стадії передожиріння;
  • від 30 до 35 – ожиріння першого ступеня;
  • від 35 до 40 – ожиріння другого ступеня;
  • понад 40 – ожиріння третього ступеня.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна вибір невеликий: або принизити главу Чечні, або… себе особисто, - журналіст

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:44

"Рамзан прилюдно пообіцяв помститися двом дагестанцям та інгушу: депутатам Держдуми РФ Різвану Курбанову та Бекхану Барахоєву, а також сенатору Сулейману Керімову, який у цій компанії — справжній селебріті: зустрічався із ведучою Тіною Канделакі та бал...

Влада ЄС вперше видала візи групі російських дезертирів

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:30

Влада ЄС вперше видала візи цілій групі російських дезертирів. Вони вже подали запит на притулок у Франції. Про це у п’ятницю, 11 жовтня, повідомила російська служба BBC, передають Патріоти України. Зазначається, що серед отримувачів віз один брав учас...