"Ви бандери, вам тут не місце...": Окупанти на Херсонщині катували батьків українського військового

Жителька Херсонської області, мати військовослужбовця ЗСУ Майя Овсянникова розповіла про жахіття, які довелося пережити їй та її чоловікові, коли російські окупанти дізналися, що їхній син воює в українській армії, передають Патріоти України.

Їхнє життя перевернулося 30 квітня 2022 року, коли російські окупанти налетіли на село і зайшли до їхнього обійстя. “Почали робити обшук, шукати "укропів". Забрали телефони наші і сусідські, які стояли в нас на підзарядці, почали вивозити все, що їм подобалось. Забрали генератор у першу чергу. Ми генератор вмикали раз у три дні, заряджали людям телефони”, - пригадувала ті страшні дні жінка.

Чоловіка Майї вивели у двір, роздягнули догола і почали бити, після чого з криком “в'яжи бандеру”, кинули його в бус і повезли до штабу. “Я ледь дожила до ранку, боялася зайти в хату. О 4 ранку пішла пішки до їхнього штабу визволяти чоловіка. Але вони мене посадили в бус і повезли до лісу. Три рази ми ставали, вони погрожували мене розстріляти, залякували, що зараз будуть вбивати і мене, і чоловіка”, - розповіла вона.

Дорогою окупанти назвали бідолашним людям прізвища людей, які їх здали, серед них — місцевий колаборант Максим Агеєв, який здавав позиції українських захисників і розповів, що син Овсянникових був в АТО і тепер воює в складі української армії. Донька цього чоловіка зійшлася із “головним орком”, який захотів жити в її будинку.

Окупанти пообіцяли відпустити подружжя, якщо вони віддадуть усі цінності і покинуть свій дім. "Ви бандери, вам тут не місце...", - заявляли вони.

Але коли окупанти перевірили телефон Майї і побачили, що вона передавала українській поліції інформацію, то навіть після того, коли забрали машину, гроші та цінні речі, сказали, що передумали залишати їх живими та повезуть в Росію, на "страшний суд".

Чоловік Майї нагадав їм про обіцянку залишити життя, тоді окупанти дали їм 15 хвилин, щоб забратися з будинку. “Ми взяли собачку, взяли речі, які могли. Чоловік побитий був, в нього руки і ноги були чорні, вони його добу били, схиляли до співпраці, допитували про заховані гроші, вимагали здати українських активістів. Коли вони привезли чоловіка під двір, він вийти не міг своїми ногами. Били чим можна було, палили газовими горілками, якими кабанів смалять, пиляли ногу...”, - розповідала про тортури окупантів жінка.

На щастя, подружжю Овсянникових вдалося вирватися із російського пекла і дістатися на підконтрольну Україні територію.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...

У параді брали участь "герої СВО": Путін використав 9 травня для пропаганди війни проти України та залякування Заходу, - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 13:33

Російський диктатор Володимир Путін використав парад 9 травня, який пройшов на Красній площі в Москві, з метою пропаганди війни проти України і залякування заходу ядерною зброєю, зазначають Патріоти України. Як повідомляє Bild, на парад прибули понад 1...