Ви могли цього не знати: Як Брежнєв планував вбити Хрущова

Пленум ЦК КПРС 14 жовтня 1964 року затвердив відставку Микити Хрущова з посади першого секретаря і голови Ради міністрів СРСР, нагадують Патріоти України.

Перед тим голова президії Леонід Брежнєв зв'язався з Хрущовим, який перебував на відпочинку в Піцунді в Абхазії. Попросив його прибути на засідання Президії ЦК КПРС.

Оточення Хрущова влаштувало змову проти нього. На засіданні його розкритикували за помилки в роботі, створення свого культу особи, погане ставлення до членів партії. Він погодився підписати заяву про відставку. Цього ж дня новим главою Компартії став Леонід Брежнєв, а головою уряду рекомендували зробити Олексія Косигіна.

Перший секретар ЦК Компартії України у 1963-1972 роках Петро Шелест казав, що Брежнєв пропонував очільнику КДБ Володимиру Семичастному вбити Хрущова.

"Семичастний мені розповів, що йому Брежнєв пропонував фізично позбутися Хрущова, влаштувавши аварію літака, автомобільну катастрофу, отруєння або арешт. Семичастним всі ці варіанти усунення Хрущова були відкинуті. Про все це коли-небудь стане відомо! І як в цьому світі буде виглядати "наш вождь"?" - писав Шелест.

Після усунення Хрущов перебував на пенсії. Записав на магнітофон багатотомні мемуари.

Джерело: Газета.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...