"Ви вже й так перемогли": Байден просить Ізраїль не відповідати на масований іранський обстріл, - ЗМІ

Президент США Джо Байден і його команда закликають Ізраїль не відповідати на масований іранський удар, оскільки знищення майже всіх із близько 300 іранських дронів і ракет є великою стратегічною перемогою, повідомили офіційні особи США. Про це пише New York Times у неділю, 14 квітня, передають Патріоти України.

Зазначається, що Байден сподівається уникнути ескалації конфлікту на Близькому Сході після іранської атаки на Ізраїль. «Ізраїль вийшов уперед у конфронтації з Іраном і довів ворогам свою здатність захистити себе разом зі своїми американськими союзниками, а отже — йому не обов’язково відкривати вогонь у відповідь», — заявили офіційні особи.

Позиція Байдена дещо розходиться із закликами деяких республіканців до жорстких відповідей Ірану, вказує NYT. Наразі незрозуміло, чи погодяться прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу і його уряд залишити все як є. New York Times пише, що масштаби ударів уперше вийшли за рамки дрібної тіньової війни між Іраном та Ізраїлем. Атака могла б призвести до сотень убитих, якби Ізраїль не перехопив майже всі цілі.

Після обстрілу лідери G7 зберуться на термінове засідання, повідомив Байден. Також про екстрене засідання заявили в Раді безпеки ООН, пише NYT.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Головне пам'ятати, що причина у відключенні світла – це росіяни. Це ворог. І не шукати ворогів усередині країни, - Сергій Фурса

четвер, 16 травень 2024, 21:05

"Ніколи такого не було, й от знову. Більше ніж рік не було відключення світла. Але ось росіяни повернулися до обстрілів нашої енергетики, а у травні раптом прийшов холодний фронт. І електрогітара Блінкена тут ні до чого. Українці ввімкнули кондиціонери...

На Харківщині Росія в мініатюрі повторила наступ 24 лютого, вона знає наше слабке місце, - Євген Дикий

четвер, 16 травень 2024, 20:52

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV поділився своїм баченням російського наступу на Харківщині, який не є розвідкою боєм, та які висновки нам варто зробити, аби не повторювати помилок, ...