Вибори президента США: "Трамп vs Байден: хто буде вигіднішим для України", - експерт

У всіх американських елітах склався антиросійський консенсус, і вибори цього не змінять.

Про це у своєму блозі пише політичний та економічний експерт Тарас Загородній, передають Патріоти України.

"Всі розмови про майбутні масштабні протести в США після виборів – це розповіді демократів в суто радянському стилі. Вся преса, що симпатизує Демпартії, не дотримується жодних стандартів журналістики і "мочить" Трампа, розповідаючи різноманітні небилиці. Одного разу демократи, діючи таким чином, вже програли. Якщо далі так триватиме, не виключено, що вони програють і вдруге.

Зіткнення і протести на вулицях американських міст будуть – і якщо програє Байден, і якщо програє Трамп. Адже обидві сторони готуються до протестів. Масштаби протестів залежатимуть від того, як відреагують і як справлятимуться правоохоронні інститути Сполучених Штатів. У будь-якому випадку, я б за США не переживав – вони якось впораються.

Крім того, акції протестів після виборів точно не переплюнуть за масштабами акції Black Lives Matters. США – це стійка демократія, і у них вироблені механізми, які дозволяють дотримуватися балансу. До того ж, в Штатах опрацьовані всі можливі варіанти сценаріїв. Так, наприклад, прозвучала заява спікера парламенту – мовляв, "в разі чого президента виберемо ми в Конгресі". Тому я впевнений, що американці знайдуть вихід з будь-якої кризи.

Тож ніяка громадянська війна США не загрожує. Громадянська війна виникає, коли одна частина суспільства абсолютно не згодна з іншою, і між ними настільки непереборні протиріччя, що доводиться з'ясовувати відносини за допомогою зброї. Але в американців є демократичні механізми, за допомогою яких вони можуть все подолати.

Для України після виборів у США нічого принципово не зміниться, тому що антиросійський консенсус склався у всіх американських елітах. Однак Трампа я вважаю більш продуктивним з точки зору реальної допомоги Україні. Я не був у захваті від Демократичної адміністрації, яка де-факто і допустила анексію Криму та агресію Росії проти України. По суті, демократами було введено ембарго на постачання зброї в Україну, яке зберігалося до 2017 року і підтримувалося Європою, хоча Україна не була під санкціями і ні в чому не була винна.

Трамп же дав конкретику: Штати надали Україні зброю, "Джавеліни", катери, спільні навчання тощо. Крім того, питання з Північним потоком-2 вирішилося саме при Трампі: адміністрація Трампа ввела такі санкції, які не дозволили Росії добудувати цей газопровід.

Хоча, можливо, демократи змінилися і будуть більш жорсткими, ніж республіканці…

Так, безумовно, і у Трампа, і у Байдена раніше було чимало серйозних проблем через Україну. Однак не думаю, що це змусить їх триматися подалі від нашої країни в разі перемоги. Хоча, звичайно, кожен з них пам'ятатиме про ці історії, особливо пан Байден."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 травня. Час на щастя пекти домашню здобу. Не позичайте цього дня та не просіть у сусідів хліба-солі

неділя, 19 травень 2024, 7:05

Православна України церква 19 травня за новим стилем вшановує пам'ять священномученика Патрикія Пруського, єпископа Іоанна Готського і мученика Калуфа Єгиптянина. За старим стилем сьогодні вшановують праведника Іова Багатостраждального. . Наші пращури...

Вночі БПЛА атакували НПЗ під Петербургом та НПЗ і військовий аеродром в Краснодарському краї Росії

неділя, 19 травень 2024, 6:56

У Росії ще одна неспокійна ніч, пишуть про атаки безпілотників . Російські Telegram-канали повідомили, що у Слов'янську-на-Кубані пролунали вибухи і почалися пожежі на НПЗ. . Вказується, що регіон пережив атаку безпілотників. Один із них упав на тери...