Вибори-вибори: "Вірастюка по-людськи шкода. "Слуга народу" втягнула його в погану історію", - голова Комітету виборців України

Голова Комітету виборців України
Олексій Кошель вважає, що варто знайти компроміс і провести повторні вибори, зазначають Патріоти України. Ось що Голова Комітету виборців України пише з цього приводу.

23 травня Верховний Суд скасував протокол Центральної виборчої комісії про визнання висуванця від "Слуги народу" Василя Вірастюка обраним народним депутатом. ЦВК 19 травня повідомила про перемогу Вірастюка в окрузі №87 на Івано-Франківщині на довиборах у Верховну Раду.

Сьогодні ніхто не може знайти юридичний варіант вирішення питання. Законодавство, яке регулює виборчі процеси, не передбачає проведення повторних виборів. Ні на окрузі, ні на окремих дільницях. Рішення можна шукати у політико-юридичній площині.

Повторилась ситуація із 2013 роком. Тоді були п'ять проблемних округів, де неможливо було встановити результати виборів. Так само тепер по 87 окрузі. Бюлетені вкрали саме на тих дільницях, де з великим відривом лідером був один із кандидатів. Боляче читати заголовки "Переможець виборів Вірастюк". Якщо вірити паралельним підрахункам голосів, а це копії протоколів, які проводили Шевченко і "Свобода", то Вірастюк отримав друге місце.

Зараз варто знайти компроміс і провести повторні вибори. Повністю по-новій весь виборчий процес. Який би відповідав демократичним стандартам.

Перед голосуванням Вірастюк був на нараді у президента Зеленського щодо протиепідемічної ситуації. Банкова так хотіла "підсвітити" кандидата. Захід це чітко оцінив, як використання в Україні адмінресурсу. Вибори, які супроводжуються кримінальними технологіями і не можна встановити результати голосування, не роблять честі державі. Досі не отримали відповідь на запитання: що робив у приміщенні, де окружна виборча комісія, спецназ СБУ? Офіс президента вплутався у виборчу кампанію, втягнули у неї Зеленського. Це іміджевий удар по країні.

Це іміджевий удар по країні

Вірастюку потрібно бути готовим - якщо отримає мандат, впродовж найближчих двох з половиною років до нього у парламенті ставитимуться, як до людини із сумнівною перемогою. Яка програла вибори, але виграла підрахунок голосів. По-людськи його дуже шкода. Він активно допомагав фронту, є громадським діячем. Партія "Слуга народу" втягнула спортсмена у дуже не гарну історію. Бувають ситуації, коли краще програти і зберегти обличчя, аніж отримувати перемогу з сценаріями Януковича.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Посягнули на скрепу": Регіони Росії масово скасовують паради у "день перемоги" - соцмережі

четвер, 18 квітень 2024, 22:23

"Посягнули на скрепу – регионы России массово отменяют парады в «день победобесия». От проведения военных парадов уже отказались в Белгородской, Брянской, Псковской, Рязанской и Курской областях, а также в оккупированном Крыму. Официальная причина «что...

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...