Вибухи на "Північних потоках": Німеччина вивчає причетність Польщі, - ЗМІ

Німеччина вивчає докази, які можуть вказувати, що диверсійна група, причетна до підриву "Північних потоків" у Балтійському морі 26 вересня 2022 року, ймовірно, використовувала Польщу як оперативну базу. У Німеччині припускають, що Польща була центром логістики та фінансування атаки на газопроводи. Про це пише видання The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Слідчі Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини з'ясовують, чому яхта, яка, як вони вважають, була використана для проведення операції, заходила до вод Польщі.

Раніше ЗМІ писали про обшуки у чоловіка, який фрахтував судно "Андромеда", використовуючи підроблений паспорт на ім'я Стафан М. Це судно може бути причетним до вибухів. Німецькі слідчі повністю відтворили двотижневий рейс "Андромеди" і встановили, що вона відхилилася від свого курсу, щоб зайти до польських вод.

Зібрана інформація показує, що яхта пропливла навколо кожного з місць, де пізніше сталися вибухи. Ці докази зміцнили переконання слідства в тому, що "Андромеда" відіграла важливу роль у руйнуванні трубопроводів.

Слідчі дійшли до висновку, що однією з вибухових речовин, використаних в операції, був октоген – безбарвна речовина, яка добре підходить для руйнування підводної інфраструктури.

Німецькі слідчі заявляють, що вони також з'ясовують, чому яхта була орендована за допомогою туристичного агентства, розташованого у Варшаві, яке, за словами знайомих з розслідуванням людей, є частиною мережі підставних компаній, що належать українцям і підозрюються у зв'язках з українською розвідкою.

Офіційні особи Польщі та Німеччини заявили, що польський уряд не був повідомлений щодо розслідування пересування судна "Андромеда" та його екіпажу і дізнався про нього з повідомлень у ЗМІ.

Після того, як з'явилися новини про судно, польська влада звернулася до Німеччини з проханням надати більше інформації. Додається також, що в середині травня обидві сторони провели робочу зустріч.

Польські посадовці запевнили, що їхній уряд не відігравав жодної ролі в організації атак на "Північні потоки".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...