Видали бажане за дійсне: Росіяни запустили фейк про удар по одному з українських полігонів

Росіяни заявили, що у ніч з 28 на 29 травня їхня армія випустила ракету "Кинджал" по Яворівському полігону на Львівщині, внаслідок чого загинуло багато військовослужбовців ЗСУ та іноземних інструкторів. Ця інформація не відповідає дійсності. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передають Патріоти України.

За даними Центру, у зазначений ворогом час російські ракети не залітали на територію Львівщини, ба більше. Щобільше, у ніч з 28 на 29 травня у Львівській області не оголошували повітряну тривогу. Виняток становить проміжок з 20:17 до 20:31 28 травня, але пуски тоді не фіксувалися.

"Окрім того, Львівська ОВА, яка під час повітряних тривог повідомляє про влучання, не фіксувала влучань по об’єктах будь-якої інфраструктури області. Також не зафіксували ударів російської авіації і в Міжнародному центрі миротворчості та воєнних відомствах країн-партнерів", - повідомили у SPRAVDI.

Там додають: востаннє ракети залітали в повітряний простір Львівської області в ніч на 26 травня, але згодом вони "зникли з радарів". Відтак пропаганді вчергове не вдалося видати бажане за дійсне.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...