"Виявляють креатив та майстерність: Експерт розповів, як українці досягають феноменального ефекту застосунку ATACMS по окупантах у Криму

запуск ракети ATACMS

За словами керівника безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павла Лакійчука, український підхід значно розширює можливості застосування як радянської, так і західної зброї.

Не варто очікувати, що ATACMS вирішать всі наші проблеми у Криму, тільки комбіноване застосування сил і засобів ураження, тих, які ми маємо, з розумінням можливостей і необхідних умов ефективного використання по кожному виду зброї, дає свій результат. Про це в інтерв'ю Фокусу говорить керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук.

"Мене нещодавно одне закордонне видання прямо допитувало: "ATACMS — це круто? Скажіть, що змінило отримання ATACMS Україною? Якби не ATACMS, що було б з Кримом?". Ні, так не піде. Немає однієї вундерваффе, яка закриває всі наші проблеми", — говорить він. Та пояснює: аби вдарити по військово-морським базам і аеродромом, спочатку пробивається коридор у протиповітряній обороні ворога.

"І навіть такі удари мають комбінований характер. Одним Storm Shadow чи ATACMS його не проб’єш. Спочатку треба приглушити чи задавити систему радіолокації. Тобто злітають МіГ-29 чи Су-27, які запускають ракети AGM. Аби вони не вражали радіолокаційні станції (РЛС), вони вимушені їх вимкнути. І таким чином закрити собі очі. А тоді прилітає по пусковим установкам ракет протиповітряної оборони. Гарну бавовну організовували і Storm Shadow, і ATACMS".

Він наполягає: український підхід значно розширює можливості застосування як радянської, так і західної зброї. "Перший з потоплених кораблів не був крейсер "Москва", до того у Бердянську пішов під воду великий десантний корабель "Саратов". У нього поцілили "Точкою-У". Ніхто ніколи не думав, що таке можливо. ATACMS поцілили російський ракетоносій. Якщо великий десантний корабель — доволі величезна ціль, то цей корвет — маленька. Точно поцілити — треба вміти. Тож наші демонструють і креатив, і майстерність", — говорить він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прихильники московської церкви нервують: хто і як захищає рпц в Україні

вівторок, 2 липень 2024, 8:56

Мірою того, як кількість підписів за розгляд законопроекту про заборону московської церкви наближається до необхідної для прийняття рішення, прихильники рпц в Україні нервують. Нервуючи, здають себе з потрохами – хоч, певне, їм здається, що вони виявля...

Народні прикмети на 2 липня: У день Берегині краще не планувати далеку поїздку. Традиції та заборони свята

вівторок, 2 липень 2024, 7:05

2 липня за новим календарним стилем (14 липня - за старим) - Покладення ризи Пресвятої Богородиці, яке відбулося у Влахерні. 2 липня за старим календарним стилем згадують святого мученика Зосиму Аполлоніадського. Також за старим календарем триває Петрі...