Виїхав до РФ у 2021-му: Режисером російського шоу, яке вкрало пісню Христини Соловій, виявився українець із Закарпаття

Режисером-постановником російського льодового шоу, яке вкрало і переклало на російську пісню української виконавиці Христини Соловій, виявився уродженець України. Виставу на льоду "Вечори на хуторі" Тетяни Навки, російської фігуристки і дружини спікера Путіна Дмитра Пєскова, поставив закарпатець Василь Козар. Про це розповіла сама співачка у себе в Instagram, передають Патріоти України.

Вона додала, що встановити особу режисера допомогли її підписники, які відмічали її у репостах. "Стало відомо, що режисером льодового шоу, до якого накрали українських пісень, є ось цей колишній українець, - написала Христина на скріншоті профілю Козаря, який нині закритий. - Ваші репости вже допомогли встановити особу режисера. Не зупиняйтеся і позначайте мене у репостах і як кожен сантиметр української землі відвоюємо і відстоїмо свою культурну спадщину".

Соловій наголосила, що росіяни не вперше крадуть і присвоюють собі культурну спадщину українців. Співачка закликає не допустити, щоб її пісню "Тримай" у Європі сприймали як "російську культуру".

"Якщо хтось не до кінця розуміє, чому мене чорти взяли. Нібито ми вже мали би звикнути, що у нас все крадуть росіяни. То уявіть собі, що ця Навка візьме своє лєдовоє шоу і прокатає його, наприклад, країнами Європи, Німеччини Австрії, хто там ще їх приймає. Що подумають європейці: що те, як звучить пісня "Тримай", так звучить "русская культура", - сказала Христина.

Василь Козар родом з Мукачево Закарпатської області. Навчався у Київському національному університеті культури та мистецтв на факультеті режисури і хореографії. Під час навчання почав танцювати у шоу-балеті D'Arts, в якому разом з ним працював Дмитро Монатік.

Популярність Козар набув після перемоги у четвертому сезоні шоу "Танцюють всі". Пізніше заснував у Києві Kozar Dance Theatre, який співпрацював з багатьма зірками українського шоу-бізнесу.

Також Василь свого часу працював головним хореографом шоу "Танці з зірками", був постановником одного з концертів Тіни Кароль, ставив "Міс Україна-2017" та був обличчям українського бренду Fredinskaya Jewelry.

У 2021 року виїхав до Росії, де став режисером-постановником танцювальних проектів пропагандистських телеканалів, хореографом кліпів зірок-рашистів. Після початку нападу Росії на Україну Козар закрив сторінку в Instagram і мовчить про війну.

Нагадаємо, Тетяна Навка у Москві представила росіянам своє льодове шоу "Вечори на хуторі", в якому прозвучала пісня української співачки Христини Соловій "Тримай", яку вони нахабно вкрали і переклали на російську. Також у спектаклі путіністів була використана ще одна українська пісня - "Ніч яка місячна", і теж російською.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...