Дослідження, проведене серед студентів, показало загальну особливість таких продуктів – всі вони містять вуглеводи і жир у співвідношенні 2:1 відповідно. Науковці відзначають, що таке саме співвідношення компонентів спостерігається в грудному молоці.
Для виявлення небезпечної їжі використовували шкалу харчової залежності для 35 різних продуктів. Продуктами, що найбільше викликають звикання організму, стали молочний шоколад, морозиво і тістечка, чіпси, картопля фрі, а також піца. Не меншу залежність викликали у опитаних бургери і попкорн.
Вчені відзначили, що в ранньому віці людський мозок запам'ятовує отримане задоволення від їжі. Саме тому в дорослому віці нам подобаються продукти, які нагадують перші смакові відчуття.
Реагування на просування ворога в бік Добропілля певним чином було загальмоване не зовсім адекватними звітами командирів бригад, які тримали оборону на цій ділянці. Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Зг...
Переважна більшість українців на початку 90-х років не вважала Україну своєю батьківщиною і не була готова до проголошення незалежності. Таку думку висловив журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Коли Україна проголосила незалежність...