Викликають залежність: Вчені назвали "продукти-наркотики"

Вчені відзначили, що в ранньому віці людський мозок запам'ятовує отримане задоволення від їжі. Саме тому в дорослому віці нам подобаються продукти, які нагадують перші смакові відчуття.

У США вчені з Мічиганського університету назвали "продукти-наркотики", які викликають залежність, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Дослідження, проведене серед студентів, показало загальну особливість таких продуктів – всі вони містять вуглеводи і жир у співвідношенні 2:1 відповідно. Науковці відзначають, що таке саме співвідношення компонентів спостерігається в грудному молоці.

Для виявлення небезпечної їжі використовували шкалу харчової залежності для 35 різних продуктів. Продуктами, що найбільше викликають звикання організму, стали молочний шоколад, морозиво і тістечка, чіпси, картопля фрі, а також піца. Не меншу залежність викликали у опитаних бургери і попкорн.

Вчені відзначили, що в ранньому віці людський мозок запам'ятовує отримане задоволення від їжі. Саме тому в дорослому віці нам подобаються продукти, які нагадують перші смакові відчуття.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...