Використання може бути смертельно небезпечним: Путін зробив президенту Зімбабве "суїцидальний" подарунок під час візиту

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував повідомлення росЗМІ про те, що президент РФ Володимир Путін подарував гелікоптер Мі-38 своєму колезі із Зімбабве Еммерсону Мнангагве під час саміту Росія-Африка, передають Патріоти України.

"Африканський суїцид... - саме так я можу назвати те, що Путін подарував Еммерсону Мнангагве президентський вертоліт Мі-38", - наголосив експерт у Telegram.

За його словами, президенту Зімбабве, перш ніж радіти, слід було б знати, що Мі-38 - один з найбільш яскравих довгобудів РФ, що є гомункулусом, який "народжували з 1981 року". За даними Коваленка, цей летальний апарат через масу дефектів дуже небезпечний. Вертоліт за 40 років неодноразово перероблявся, доводився, до його конструкції вносилися виправлення, що вимагають нового циклу випробувань. Наприклад, після заміни американських двигунів PW127TS на російські ТВ7-117В, він кардинально змінив свої тактико-технічні характеристики та льотні якості.

За даними оглядача, коли розгорнулося виробництво Мі-38 на користь Міноборони РФ, за три роки замовлено було лише дві машини. "А 5 червня 2020 року Мі-38 здійснив аварійну посадку в Підмосков'ї. Станом на серпень 2021-го було припинено виробництво Іл-144 та розвиток проекту Іл-112В, які мали ідентичну силову установку з Мі-38 - двигун ТВ7-117В. До речі, у 2021 році глава "Ростеху" Сергій Чемезов на виставці IDEF 2021 у Туреччині пропонував Мі-38 турецьким покупцям, але його проігнорували", - розповів Коваленко.

Він наголошує, що, попри все це, Путін, щоб задобрити африканських "друзів", їм дарує чергові "скляні бусики" у вигляді Мі-38. "На тобі, Боже, що мені негоже! Особисто я, не радив би президенту Зімбабве літати на Мі-38... З іншого боку, Росія вже передала вісімнадцять Мі-38 Зімбабве. Мда... бусики"!" – констатує експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...