Вирішили бути "особливо нейтральними"? Швейцарія двічі дозволяла в'їзд до країни підсанкційному російському депутату

Російський депутат Олександр Бабаков зміг двічі відвідати Швейцарію, незважаючи на санкції, які проти нього були введені ще 2014 року. Про це повідомляє Агентство Новости, передають Патріоти України.

«Влада Швейцарії двічі тимчасово знімала санкційні обмеження на в'їзд у країну з сенатора Олександра Бабакова (зараз він віце-спікер Держдуми), щоб він міг отримати медичну допомогу в країні», — йдеться в матеріалі. Про це стало відомо після аналізу зламаної пошти Бабакова, яку раніше опублікував проєкт InformNapalm.

Перший раз Бабакову дозволили в'їхати в країну з 19 по 30 червня 2019 року. Тоді йшлося про поїздку на медичне лікування, тому на її час влада країни тимчасово зняла візові обмеження. Ці послаблення діяли тільки в разі прильоту безпосередньо до Швейцарії і не передбачали транзиту територією інших країн Шенгенської зони.

Другий дозвіл на в'їзд до Швейцарії Бабаков отримав 2021 року. Тоді сенатор відвідав країну в обхід коронавірусних обмежень для проходження «планового обстеження» з 7 по 17 травня 2021 року. Для прильоту в країну Бабакову потрібно було скористатися авіарейсами Москва — Цюрих і Цюрих — Москва.

Посольство Швейцарії у РФ просило авіакомпанії та відповідальних за дотримання коронавірусних обмежень чиновників пропустити Бабакова і його помічника Євгена Зобніна до Швейцарії. Ішлося про статтю, яка дозволяла відхилитися від жорстких карантинних правил. Серед винятків обумовлено випадок в'їзду в країну з вагомих медичних причин, зокрема для надання термінової медичної допомоги.

Зазначається, що Бабаков перебуває під санкціями країни з листопада 2014 року і вперше потрапив до списку обмежень як депутат, який голосував за окупацію Криму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...