Виробник аптечок для ЗСУ розповів про дивну пропозицію від представника благодійного фонду

Андрій Острогруд, власник компанії Київгума сказав, що під час зустрічі з Олександром Строгановим, співзасновником фонду До Перемоги Разом той пропонував його компанії не брати участь у тендері шпиталю з Вінниці із закупівлі аптечок для ЗСУ. Про це він розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

«Минулого року я бив на сполох, що на ринку з’являються нові гравці з сумнівним товаром (йдеться про військові аптечки китайського виробництва — ред.)», — пояснив виданню Острогруд. За його версією, Строганов може входити у коло людей «одного з заступників голови Офісу президента, але доказів у мене немає».

«Хто стоїть за ним — я не знаю… бо хто завгодно може назватися „від Татарова чи інших ПІБ“, а він їх, можливо, в очі не бачив. Якби я точно знав, хто кінцевий інтересант, я б знав, як цим боротися, а так досі не розумію, хто замовник і мій опонент. Бо, вочевидь, Строганов — це максимум касир», — сказав Острогруд.

Відповідаючи на запитання, з якою метою відбулась їхня зустріч, Острогруд відповів, що Строганов «майже прямим текстом» попросив, щоб Київгума не подавалась на тендер по закупівлі аптечок для Вінницького військового шпиталю.

Острогруд додав, що наперед здогадувався про що саме буде розмова, тому покликав на зустріч зі Строгановим директора компанії Січ Олександра Гадомського, виробника якісних турнікетів. «Ми йому дали зрозуміти, що вітаємо його наполегливість, але наші компанії є виробниками, які давно працюють на ринку, тому нам з ним немає про що балакати», — розповів підприємець.

Своєю чергою Строганов, заявив у коментарі NV, що Остогруд зводить на нього наклеп, адже він не має жодного стосунку до постачання будь-яких аптечок до державних чи приватних структур.

«Щодо зустрічі з Острогрудом, то можу сказати, що саме він на мене вийшов через спільного знайомого у Федерації роботодавців. Мета у нього була показати власне підприємство і поцікавитися: хто ми такі і чим займаємося. Можливо, він [помилково] подумав, що я представник певної компанії», — пояснив він.

Строганов заперечує, що він начебто робив натяки Острогруду не подаватися на тендер із закупівлі аптечок у Вінницький шпиталь. Стосовно зв’язків з високопосадовцями Строганов в жартівливій формі сказав, що якщо згадувати його прізвище, то лише поряд з главою ОП Андрієм Єрмаком, а не його заступниками.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...