"Взагалі офіційна РФ якось дуже розмито говорить про визнання "референдумів". Таке враження, що в процесі помінялась концепція", - Голобуцький

"Щодо оформлення анексії окупованих територій України – «визнання результатів референдумів». Раніше оголошували, що практично моментально буде засідання «Совфеда» за результатами і процес «визнання областей Росією» піде. Сьогодні завершується «п'ятиденний референдум» - 29-го засідання «Совфеда», тоді «Ґосдуми», тоді 30 вересня виступає Путін. Він підсумовує весь процес і урочисто повідомляє росіянам про появу нових територій, про «приростання земель російських». Прекрасний же був сценарій", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А тут раптом одразу з кількох офіційних джерел з'явились повідомлення, що жодних засідань «Совфеда» цим тижнем не планується. Ймовірно, збереться «Совфед» 4 жовтня. Спочатку сенатор Клішас заявив, що не планується засідання «Совфеда» до 4 жовтня, тоді голова «Совфеда» Матвієнко підтвердила, що засідання не буде. Все вже в жовтні. Хоча «лідери» недореспублік рвуться до Москви по підтвердження їхніх повноважень вже як російських держчиновників, а не місцевих гауляйтерів.
Взагалі офіційна РФ якось дуже розмито говорить про це визнання. Таке враження, що в процесі помінялась концепція. На сайтах Кремля новин, котрі би підтвердили оце «виляння», поки немає. Але виглядає все саме так: що Путін вже невпевнений, чи буде для нього офіційна анексія саме зараз найкращим варіантом, чи все ж почекати хоча б, чи взагалі креативно скасувати.
Можливо, це пов'язано з сьогоднішнім «зумисним припиненням» (через вибух аналогу близько 100 кг динаміту, як заявили норвезькі фахівці) роботи «Північного потоку 2». Диверсія чи ні, аварія чи ні – не має значення. З цього моменту російський газ через «ПП 1» і «ПП 2» постачатись до Європи не може. Ймовірно, це і є частина відповіді Заходу на «референдуми» (плюс, звісно, сьогоднішнє відкриття Балтійського газогону із заявами Польщі, що на цьому можливості газового шантажу Росія втратила). Мовляв, ми можемо не нагнітати ядерні погрози - а просто відрубати вам можливість тримати Європу за газову залежність. І все. Путін цілком міг замислитись, чи воно того варте і що буде наступним.
Тож цілком ймовірно, що Путін дає задню. Або наводить для чогось туман на ситуацію. Третій варіант: він просто не знає, що робити, і в паніці. Бо все виглядало так: раптова часткова мобілізація, раптово організовані за відмашкою Путіна референдуми з намальованим потрібним результатом – і все неорганізовано, все похапцем, бо треба було бігом. А тепер раптом виявляється, що поспіх був не настільки потрібним – якщо розгляд відсунули орієнтовно на 4 жовтня.
Тобто, ще раз: або Кремль цим відтермінуванням надає Заходу змогу з ним домовлятись. Або Путін напускає туману – з неочевидними поки цілями. Або вони дають задню. Бо розуміють, що після того, як результати референдуму буде офіційно оголошено, простору для маневру вже не лишиться.
І останній варіант: що просто буде змінено «підсумковий папірець» за голосуванням: замість намальованих умовних «97% за» намалюють умовні «33% за» - і публічно сумно зітхнуть «ну що ж, ми поважаємо волю місцевих мешканців, не будуть вони Росією». В принципі, теж варіант для Путіна вислизнути з ним же створеної ситуації з референдумом".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...