"Вже є підтримка цієї ідеї": Політолог пояснив заяву Макрона щодо військ в Україні

Ідею французького президента Еммануеля Макрона про війська ЄС в Україні можна вважати і не такою провокаційною, як говорили напередодні. Про це йшлося в коментарі Олексія Мельника, керівника програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова, передають Патріоти України.

Він розповів про практичну реалізацію ініціативи Макрона щодо відправлення військ до України. Експерт передусім нагадав, що йшлося не про підрозділи, які безпосередньо братимуть участь у бойових діях саме на лінії зіткнення.

Також Мельник додав, що у процесі обговорення можуть бути знайдені прийнятні варіанти, з погляду міжнародного права і того, як це можна обґрунтувати західним суспільствам і політикуму. "Вперше Макрон заявив про це під час зібрання в Парижі. Його заява була просто вибухом. Ідея Макрона про відправлення іноземних військ в Україну виглядала провокаційною і зовсім неможливою. Перша реакція - тотальне несприйняття всіма учасниками, заперечення. Тепер вона в процесі обговорення, вже є підтримка. Мовляв, можливо це не така вже й провокаційна ідея", - пояснив він.

За словами експерта, Макрон говорив про Одесу. "Нагадаю, вразливість Одеси в тому, що там немає достатньо засобів ППО. Тоді чому б не обговорити з французькими партнерами можливість передислокації кількох підрозділів ППО? Не йдеться про захист військових цілей чи лінії фронту. Це для захисту цивільних жителів та інфраструктури Одеси", - зазначив Мельник.

За його словами, можна говорити про застосування, наприклад, миротворчих або стабілізаційних сил на кордоні з Придністров'ям, де час від часу РФ намагається створити конфлікт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...