"Вже можна вважати": Гетьман висловився про можливий перебіг Курської операції

Збройні сили України можуть рухатися територією Росії вздовж кордонів України, аби створювати так звану санітарну чи "сіру" зону, передають Патріоти України.

Відповідну думку висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в ефірі Radio NV.

За його словами, українське військово-політичне керівництво неодноразово казало, що війну потрібно переносити на територію Росії.

"Росіяни готували там те ж саме, що зробили на Харківщині – спроби атакувати і підійти щонайменше впритул до міста Суми, як вони планували до міста Харкова. Ми точно цю операцію зірвали, не лише відтермінували, ми зірвали повністю", – сказав Гетьман.

Він зазначає, що змінюється ставлення партнерів України стосовно надання підтримки та дозволів на застосування їхньої зброї.

"Операція дуже ємка і дуже потужна. І зроблена вона дійсно блискавично", – сказав він.

Крім того, він додав, що українським військам є сенс рухатися територією Росії вздовж кордонів України, аби створювати так звану санітарну чи "сіру" зону, або ж "демілітаризовану зону, з точки зору росіян".

"І врешті-решт можна виходити і атакувати російські війська вже з тилу на Харківщині. І так до Луганщини можна дійти, навіть до Донеччини. Тобто пройтися по тилах по території Російської Федерації. Заглиблюватися вглиб Росії. Всі кажуть: "шість годин без заторів до Москви", – сказав Гетьман.

Говорячи про Глушковський район Курської області та річку Сейм, де було підірвано мости, він зазначив, що "там знаходиться орієнтовно від трьох до п’яти тисяч росіян".

"Вони, вже можна вважати, в умовному оточенні. Бо з заходу, півдня і сходу знаходяться наші війська. У них тільки шлях на північний схід. Але для того, щоб їм відступати, їм треба якось перейти річку Сейм. А для того, щоб постачати все, що їм треба для бойових дій, теж треба логістика через пости на цій річці", – сказав Гетьман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вже можна вважати": Гетьман висловився про можливий перебіг Курської операції

середа, 28 серпень 2024, 9:20

Збройні сили України можуть рухатися територією Росії вздовж кордонів України, аби створювати так звану санітарну чи "сіру" зону, передають Патріоти України. Відповідну думку висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в ...

Народні прикмети на 28 серпня. Про що українки спрадавна молили цього дня. Дуже вдалий день для справ

середа, 28 серпень 2024, 7:05

28 серпня за новим церковним календарем (10 вересня за старим) - день пам'яті святої Анни Пророчиці, знайдення мощей преподобного Іова Почаївського. Також цього дня відзначають Собор преподобних отців Києво-Печерських, що в Дальніх печерах. За старим к...