Вже не бензоколонка, а ларьок: чим Росія вразила учасників БРІКС, - Тарас Березовець

"Лише готівка, і лише долари та євро. Відвідувачів саміту БРІКС у Казані попередили, що звичний для всіх безготівковий розрахунок тут не діє. Але чому не хочуть брати юані чи рупії дружніх до Росії країн?" - пише політолог Тарас Березовець на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Новини наддержави. На сайті саміту БРІКС відвідувачів попередили, що у Росії вони не зможуть використовувати картки Mastercard або Visa, випущені за межами РФ, для здійснення платежів або зняття готівки в країні. Картки Union Pay можна використовувати, але з обмеженнями, йдеться в повідомленні.

Замість цього учасникам саміту порадили брати з собою готівкові долари або євро, додаючи, що це єдині валюти, які можна "вільно обміняти на готівкові рублі в більшості російських банків". Також пропонується використовувати російську карту "Мир" і даються інструкції щодо її отримання, в тому числі в аеропорту Казані.

Це незручне визнання для кремлівських чиновників, які стали називати долар і євро "токсичними" валютами у відповідь на санкції, введені США та їхніми союзниками по G7. Росія звернулася до "дружніх" валют, таких як китайський юань, щоб спробувати зменшити економічний вплив обмежень на торгівлю. Як же "дружні" юані і рупії? Це зрада".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Роман "С*ки і рука гімназиста": Блогер Чепинога дотепно розповів, як Кокотюха писав радіодиктант за текстом Забужко

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:57

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 всі охочі змогли написати Радіодиктант національної єдності, який цьогоріч склала письменниця Оксана Забужко, нагадують Патріоти України. З цього приводу блогер Віталій Чепинога придумав анекдот про те, як писатиме диктант...

Довелося брати кредит: У співачки-зрадниці Повалій виникли проблеми з грошима

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:45

В минулому відома українська співачка, а зараз зрадниця, яка підтримала війну в Україні та переїхала в РФ, Таїсія Повалій постала перед фінансовими труднощами в країні-агресорці. Виявилося, що артистці навіть довелося взяти кредит задля великої покупки...