Вже не старий радянський мотлох "Уралвагонзаводу": Як в Україні використовують трофейні танки Т-62 (фотофакти)

Процес переробки Т-62 на БМПТ

Українські військові затрофеїли десятки старих Т-62. Проте на них ставлять башту БМП-2, щоб зробити новий клас машин, які можуть виявитися ефективними на полі бою ніж спромоглися зробити у путіна.

Коли в армії РФ почали закінчуватися сучасні танки, вони почали перекидати в Україну застарілі Т-62. Спочатку їх використовували в основному на півдні. Українська армія почала захоплювати старі танки, але, окрім цього, знайшла для них застосування. Про це повідомляє Forbes.

Застарілі танки зі 115-мм гарматою та старою оптикою не змогли призупинити український наступ минулого літа. Проте ЗСУ знайшли варіант, як їх ефективніше використовувати. З частини Т-62 робили броньовані ремонтно-евакуаційні машини, а з іншої — нові машини підтримки під назвою "БМПТ-62".

Із танка зняли башту для того, щоб на корпус встановити башту з БМП-2. Гармата матиме калібр 30 мм, проте разом зі 100-мм бронею може бути ефективною, бо БМП-2 має незначне бронювання. БМПТ-62 має менше простору всередині, але дасть захист піхоті.

БМПТ "Термінатор" ЗС РФТакож у виданні зазначають, що в РФ є БМПТ "Термінатор" на базі Т-72, який інколи видно на фронті. Проте чи стане українська розробка кращою, залежатиме від застосування машини. На думку автора, найкращим варіантом для БМПТ буде застосування разом із традиційними БМП і танками. БМП захищатиме піхоту, яка захищає танки, а танки захищають піхоту. БМПТ можуть стати ще одною ланкою в ланцюжку взаємопідтримки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...