"И будут забыты 13 тысяч трупов": Російський політолог назвав дату, коли Україна і РФ помиряться

Станіслав Бєлковський заявив, нібито примирення означає "взаємні обійми і забуті образи".

Станіслав Бєлковський. Фото: соцмережі.

Відомий російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що незважаючи на кровопролитну війну на Донбасі, окупацію Криму та східної України, український і російський народи зможуть примиритися через 15 років. Про це Бєлковський розповів в інтерв'ю українським журналістам, передають Патріоти України.

Після його публікації українці в соціальних мережах обрушили на Бєлковського шквал критики.

"Примирение между украинским и российским народом возможно через лет 15. У нас есть исторический пример: Франция и Германия, которые долгое время были противниками. Они прошли несколько кровавых войн, включая две мировые. Так и Украина помирится с Россией через 15 лет, когда исчезнут эти эмоциональные реакции и будут забыты 13 тысяч трупов. Когда это все будет исчерпано - тогда помиримся, я в этом не сомневаюсь", - заявив росіянин.

Відповідаючи на питання, чи має Росія, як винуватиця конфлікту, кремлівське керівництво або навіть росіяни, які підтримують його нинішню політику, попросити вибачення в України, він сказав: "Поставьте себя в ситуацию отношений Франции и Германии, кто должен просить прощения за франко-прусскую войну, за первую и вторую мировую? Если так ставить вопрос, примирения не будет никогда. Как была организована франко-прусская война? Канцлер Отто фон Бисмарк придумал известную эмскую депешу, которая спровоцировала объявление Францией войны.

В результате император Наполеон III был взят в плен при Седане, после чего немецкие войска вошли в Париж и Франция была обложена контрибуцией в 5 млрд франков. Потом были еще две мировые войны. И если ставить вопрос, кто перед кем должен извиниться, то мира не будет никогда. Вопрос в том, хотим мы этого или нет. Вот, когда разведенные муж и жена сходятся, они что должны просить друг у друга прощения и требовать контрибуцию? Если да, то они никогда не сойдутся обратно. Вопрос в том, какая цена мероприятия: помириться или выпендриваться? Прошлая украинская власть говорила, что нужно выпендриваться – а на практике поступала ровно наоборот. То есть торговала с Россией, покупала уголь у самопровозглашенных "Л/ДНР" и т.д. Какое тогда прощение? Примирение означает взаимные объятия и забыть обиды. Этого не будет сразу, я согласен. Но лет через 15 вполне возможно".

Після появи заяви Бєлковського українці в соцмережах обрушили на політолога шквал критики.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...