З архіву ПУ. 30 тонн золота лише в одному зі схронів: Масони розкрили місцезнаходження схованок з незліченними скарбами Третього рейху

Масонська ложа німецького міста Кведлінбург вирішила опублікувати щоденник офіцера СС, в якому знаходиться інформація про 11 скарбів Гітлера в Польщі.

Ці записи були зроблені нацистським офіцером Егоном Олленхауером під час відступу Вермахту з території Польщі, передають Патріоти України з посиланням на The First News. За наказом Гітлера в різних куточках країни були заховані золото і найбільші твори мистецтва.

За словами представників кведлінбургскої масонської ложі, Олленхауер грав ключову роль в операції СС, виступаючи в ролі «сполучної ланки» між місцевими аристократами, які захотіли заховати свої коштовності, і нацистською армією.
Згідно із записами щоденника, в нинішньому Вроцлаві знаходяться 28 тонн золота, які були перевезені туди з одного з відділень Рейхсбанку. Інший скарб багатий різними монетами, медалями, ювелірними виробами та прикрасами, які нацистам передали аристократи на зберігання. В одному з тайників можна знайти 47 творів мистецтва, викрадених з французьких колекцій. Там картини Боттічеллі, Рубенса, Сезанна, Караваджо, Моне, Дюрера, Рафаеля і Рембрандта.
Представник фонду «Сілезійский міст», Роман Фурманьяк заявив, що ложа хотіла дочекатися моменту, коли всі люди, пов'язані з цими записами, помруть. І тепер, коли справжність щоденника перевірена п'ятьма німецькими установами, в тому числі фахівцями факультету історії мистецтв Геттінгенського університету, записи стали суспільним надбанням. Публікація щоденника була здійснена в честь сторіччя відновлення незалежності Польщі і 1100-річчя з часу заснування кведлінбургскої ложі.
Представники фонду мають намір повернути скарби у власність законним власникам. На даний момент всі схованки знаходяться під охороною «Сілезійского мосту». Поки відомо лише про декілька локацій: в глибокому колодязі і в ставку палацового парку міста Ополе, а також в бетонному саркофазі на дні місцевого струмка і в якійсь підземної оранжереї в Польщі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...