З архіву ПУ. Британський аналітик назвав головну помилку Кремля при вторгненні в Україну

Путін розраховував на підтримку російськомовного населення України, будучи впевненим, що жителі регіонів з великою кількістю розмовляючих російською українців сприймуть вторгнення Москви "на ура".

Райнер Елк-Андерс

Райнер Елк-Андерс, доцент університету Бат Спа в Великобританії, в ефірі одного з українських телеканалів розповів про головне, на його погляд, досягнення українського народу за останні чотири роки, передають Патріоти України.

Російська агресія вплинула на становлення нації, вважає вчений.

Відповідаючи на питання журналістів, експерт перерахував головні помилки Москви щодо України. На думку Елк-Андерса, в 2014 році Путін розраховував на підтримку російськомовного населення України, будучи впевненим, що жителі регіонів з великою кількістю розмовляючих російською українців сприймуть вторгнення Москви "на ура". Він нагадав, 25 років тому країна здобула незалежність без боротьби, жертв і крові. І тільки в 2014-му році прийшло розуміння, що за свободу треба буде боротися, протистояти більш сильному противнику. Тільки чотири роки тому українці здобули власну ідентичність в повній мірі, це дало сильний поштовх для розвитку державності.

Британський гість студії зізнався, що під час революції Гідності приїжджав на Майдан, щоб своїми очима побачити ті важливі процеси, які відбувалися в Україні. Його вразили солідарність і згуртованість людей.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...