З архіву ПУ. Будьте здорові! Лікарі заявили про шкоду популярного салату

Змішування цих продуктів може спровокувати утворення солей, які можуть негативно позначитися на роботі нирок і печінки.

Салат, до складу якого входять огірки та помідори, може нашкодити організму. Про це заявили медики, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Лікарі відзначають, що огірки і помідори окремо один від одного мають безліч корисних властивостей, але їх поєднання виявиться, як мінімум, марним.

За словами викладача інституту фітнесу Ігоря Морміля, вживання салату, що поєднує огірки і помідори призводить до того, що організм не засвоїть вітамін С. Вся справа в тому, що в помідорах є цей антиоксидант, а ось огірки містять компонент аскорбіназу, що розщеплює вітамін С.
"Скільки б не говорили про користь огірків і помідорів, але ці два продукти краще не змішувати. Такий овочевий салат буде в кращому випадку даремним", - зазначив лікар.
Крім того, огірки і помідори засвоюються по-різному, а це значить, що один з овочів може перетравитися, а інший почне бродити в травному тракті. Це може несприятливо позначитися на мікрофлорі шлунково-кишкового тракту і спровокувати тяжкість і метеоризм.
Також експерт наголосив, що огірки відносяться до лужних продуктів, а ось помідори навпаки - до кислих. І змішування цих продуктів може спровокувати утворення солей, які можуть негативно позначитися на роботі нирок і печінки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...