Для багатьох господинь гарбуз – продукт досить специфічний і окрім знайомої всім з дитинства гарбузової каші та соку, здається, приготувати з нього більше нічого не можна. Але як ви помиляєтеся!
Користувачі мережі поділились рецептами нескладних страв із гарбуза на сніданок, обід і вечерю. А також розповіли, як приготувати гарбузовий чизкейк і гарбузові чіпси, які можна взяти на роботу як перекус, передають Патріоти України з посиланням на FoodOboz.
Сніданок. Гарбузові оладки
- гарбуз – 400 г
- борошно – 250 г
- цукор – 3 ст. л.
- ванільний цукор – 0,5 пакетика
- сода – 0,5 ч. л.
- лимонний сік – 0,5 ч. л.
Покроковий рецепт приготування гарбузових оладок дивіться тут.
Перекус. Гарбузові чипси
- гарбуз – 200 г
- олія – 2 ст. л.
- сіль, перець, спеції – за смаком
- Гарбуз помити, витерти насухо, очистити від шкірки і насіння. За допомогою овочечистки нарізати тонкими слайсами.
- Викласти в один шар на деко, застелене пергаментом. Намагайтеся викладати так, аби між шматочками залишалося місце.
- Присипати сіллю, перцем та іншими улюбленими спеціями. Полити олією.
- Поставити в нагріту до 150 градусів духовку і запікати хвилин 30 – точний час залежить від потужності вашої духовки. Стежте, щоб слайси не потемнішали.
- Коли гарбуз висохне (можна періодично відкривати духовку, перевіряти ступінь готовності), дістати і акуратно перекласти в миску. Перед поданням охолодити.
Обід. Гарбузовий крем-суп
- гарбуз – 1 шт.
- картопля – 4-5 шт.
- морква – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- стебло селери – 2 шт.
- вершки – 150 мл
- сіль, перець – за смаком
- олія – 2 ст. л.
Покрокове приготування крем-супу з гарбуза можна подивитися тут.
Полудень. Гарбузовий чизкейк
- пісочне печиво – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- гарбузове пюре – 300 г
- вершковий сир – 400 г
- яйця – 3 шт.
- цукрова пудра – 100 г
- крохмаль – 2 ст. л.
- тростинний цукор – 1 ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
- мускатний горіх мелений – на кінчику ножа
Як приготувати гарбузовий чизкейк, ми вам уже розповідали, покроковий рецепт можна подивитися тут.
Вечеря. Гарбузове різотто
- гарбуз – 500 г
- рис – 250 г
- біле сухе вино – 200 мл
- твердий сир – 100 г
- панчетта (бекон) – 50 г
- олія – 5 ст. л.
- часник – 2 зубчики
- бульйон – 700-800 мл
- сіль, перець – за смаком
Докладний рецепт дивіться тут.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Православна церква України 18 січня за новим стилем вшановує єпископа Афанасія Великого. За старим стилем 18 січня відзначають Водохресний святвечір - переддень Водохрещі.
. У цей день колись чекали найлютіші морози року, які називають водохресними. ...
Журналіст-розслідувач Христо Грозєв заявив, що в столиці країни-агресора РФ Москві та в Санкт-Петербурзі з’явився «університет» із підготовки диверсантів від Головного розвідувального управління (ГРУ), передають Патріоти України. В інтерв'ю на YouTube-...