З архіву ПУ. Доступний всім! Названо продукт, який рятує від інсульту

Експерти рекомендують людям будь-якого віку не забувати про вживання горіхів.

Ілюстрація. Фото: UkrMediaВживання порції горіхів тричі на тиждень скорочує ризик розвитку смертельно небезпечної аритмії, повідомляють Патріоти України. Саме це порушення ритму серця відповідає за безліч інсультів.

Велике за масштабами дослідження показало, що люди, які регулярно вживають невелику кількість горіхів мають знижений ризик розвитку аритмії, яка відповідає за велику кількість інсультів. Вчені з'ясували, що для зниження ризику аритмії на 18% необхідно вживати горіхи не рідше трьох разів на тиждень. Причому в цьому випадку зменшується небезпека миготливої аритмії, яка вважається найбільш важким різновидом порушень ритму серця. У Росії від миготливої аритмії страждає понад два мільйони пацієнтів, і ще близько мільйона мають її, але не знають про це.

Також дослідження показало, що дві порції горіхів в тиждень пов'язані зі зниженням ризику серцевої недостатності. Дослідники з Каролінського інституту в Швеції спостерігали за здоров'ям більше 60 000 дорослих жителів країни, порівнюючи показники в роботі їх серця з кількістю горіхів в раціоні. Результати дослідження спочатку припускали, що вживання горіхів може бути також пов'язане зі зниженням ризику інфарктів і інсультів. Однак учасники дослідження частіше виявлялися здоровими і фізично активними, мали здорову вагу, не зловживали алкоголем і вживали велику кількість фруктів і овочів. Після того, як всі ці чинники взяли до уваги, зв'язок між горіхами, інфарктами та інсультами зник.

Але нікуди не зникла доведений зв'язок між вживанням горіхів і зниженням ризику розвитку миготливої аритмії, а також, трохи в меншій пропорції, і серцевої недостатності. Саме тому автори дослідження рекомендують людям будь-якого віку не забувати про ці корисні продукти.

Джерело: Медикфорум
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...