З архіву ПУ. Експерти розповіли, де краще зберігати гроші, щоб їх не знайшли злодії

Сезон відпусток - це "гарячий" час для квартирних злодіїв. Щоб знайти всі потаємні місця в квартирі професійним злочинцям потрібно дуже мало часу.

"Вони розбираються, ходять по магазинах, дивляться нововведення, купують замки і намагаються [їх відкривати] силовим способом, відмичками. Вони вкладають гроші в свій розвиток, тому розвиваються двері і замки, а злочинці залишаються на крок попереду", - говорить адвокат, експерт з безпеки Михайло Гулак, передають Патріоти України.

Журналісти в рамках експерименту сховали чотири купюри в різні місця в квартирі - в самий нижній ящик шафи, в духовку, в пилосос і під матрац. Експерт з безпеки показав, як злочинці знаходять цінні речі і скільки часу їм на це необхідно.
Перший схованку виявили буквально за 40 секунд - це була схованка в пилососі. "Найчастіше так і відбувається - якщо ось одна річ на видному місці", - говорить Гулак.
Ще через хвилину експерт знайшов купюру в духовці, незабаром третю і четверту. На все пішло менше п'яти хвилин. Зазвичай саме стільки проводять злочинці в чужій квартирі після злому замків, адже злодії заздалегідь знають, де шукати цінності.
"Під подушкою, під матрацом, під умивальником, в техніці, де можна викруткою розкрутити і закрутити ... Обов'язково він би подивився в холодильнику, в духовці, в кондиціонері, в пилососі, в прасці", - перераховує Гулак.

Економісти при цьому нагадують: зберігати гроші вдома не тільки небезпечно, але і невигідно. "Тримати їх вдома - це найгірша форма, тому що ви будете втрачати через інфляцію, а в наш час ще й постійну девальвацію гривні. Заощадження краще зберігати в банку - в комірці або на рахунку. Або ж інвестувати", - розповів глава комітету економістів України Андрій Новак.

В якості інвестицій експерт радить, якщо є така можливість, купувати нерухомість і землю.
Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...