З архіву ПУ. Генерал назвав єдиний фактор, який стримує Путіна від масштабного вторгнення в Україну

Президента Росії Володимира Путіна утримують від рішення віддати наказ про повномасштабне вторгнення в Україну великі втрати, які будуть несумісні з його потенційними вигодами.

генерал-лейтенант Ігор Романенко

Про це ще влітку 2018 розповів екс-заступник голови Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його словами, у Росії досить сил, щоб розгорнути наступ в Україні. "Радянський Союз, нагадаю, свого часу зосереджував угруповання військ, які повинні були пройти всю Європу і дійти до Ла-Маншу. В росіян менше сил, але вони активно готуються, щорічно проводять навчання. А щоб з нами широкомасштабно воювати, їм треба угруповання в 240 тисяч людей. І позаминулого року вони створили угруповання на 250 тисяч людей. Минулого року угруповання було трохи меншим, але в них була інша мета - створити потужну групу у центрі. До Криму вони завели, в Калінінграді є, а минулого року завели угруповання в Білорусь під виглядом спільних навчань", - зазначає Романенко.

Однак, в той же час є стримуючі фактори, вважає генерал. "Єдине, що стримує Путіна - це великі втрати, несумісні з його нібито виграшами. Путін же вже 18 років у себе царює, а тепер йому треба увійти в історію не тільки завойовником земель, а й миротворцем. До того ж, у нього є амбіції стати одним зі світових визнаних лідерів. До Обами він же чотири рази просився, бігав за ним з тарілкою в Австралії. Щоб змінити ситуацію, Путін затіяв війну в Сирії: щоб знову увійти в світову владу і отримати доступ до нафти і газу в регіоні. І він домігся цього військовим способом", - говорить експерт.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...