З архіву ПУ. Краса неймовірна! У Карпатах зацвіла червона рута (фото)

У Карпатах буйно цвіте рододендрон миртолистий, який в народі більше відомий як червона рута.

Рододендрон - низькорослий сланкий вічнозелений кущик, який на високогірних полонинах у червні зацвітає яскраво-червоним цвітом. Квітка росте тільки на найвищих гірських хребтах і цвіте всього три тижні, передають Патріоти України.

Побачити цвітіння рододендрона миртолистого можна на гірських схилах масивів Чорногори, Мармароша і Свидівця, що знаходяться під охороною Карпатського біосферного заповідника.

У старій українській легенді розповідається про квітку, яка лише раз на десять років зацвітає червоним кольором. І коли котра дівчина знайде квітку й подарує юнакові, той буде завжди кохати її, ніколи не зрадить.

Рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста оприлюднили унікальні фото цвітіння рододендрону, зроблені на горі Піп Іван.

Джерело: Фіртка
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...