З архіву ПУ. Може бути справжнє пекло: Кліматолог дала тривожний прогноз по Україні

Погода в Україні цієї зими видалася аномально тепла, але таке явище можна спостерігати не тільки в нашій країні, але і в ряді інших держав. Це пов'язано з глобальним потеплінням, яке відображається на кліматі всієї земної кулі.

Останні 10 років були дуже теплими у порівнянні з попередніми роками. Про це сказано в звіті Всесвітньої метеорологічної організації. З кожним роком підвищення температури на планеті все більше зростає, передають Патріоти України 3 лютого 2020 року.

Для метеорологів такі зміни клімату на планеті не стали несподіванкою і є закономірними. "Найбільше зростання температури повітря спостерігається взимку і влітку. Таким чином ми бачимо, що аномально тепла зима в цьому році є закономірним явищем, яке спостерігалося протягом останніх десятиліть не тільки в Україні, але і в цілому на планеті. Для метеорологів це не стало несподіванкою", - розповіла завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

За словами експерта, весна в Україні у 2020 році буде теплою, але по суті, вона наступила вже зараз, в лютому. Найсумніше, що після такої теплої зими і весни, в країні може настати посуха і відсутність опадів. Влітку стовпчики термометрів можуть показати більше 35 градусів тепла.

"Особливо небезпечні такі явища у великих містах. Адже місто додатково створює острів тепла за рахунок великої забудови, великої кількості автомобілів і асфальтованих територій, а також малого відсотка зелених зон. Цей ефект острова тепла додатково дає нам 10 і більше градусів. І тепер уявіть, як будуть почуватися діти і тварини в таких умовах", - сказала Віра Балабух.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...