З архіву ПУ. "Нех*й шастать!": Боснія і Герцеговина не пустила до себе російських військових медиків

Військові лікарі з РФ повинні були потрапити в місто Мостар, розташований в боснійсько-хорватської частини країни, проте російські фахівці ще на початку квітня прибули в Республіку Сербську, ентитетів (освіта) в складі Боснії і Герцеговини.

Влада Боснії і Герцеговини відмовили військовим лікарям з Російської Федерації в доступі на основну частину території країни. Про це йдеться в заяві прес-служби міністерства безпеки республіки, передають Патріоти України 3 травня 2020 року.

Спочатку присутність російських військових медиків в країні була обумовлена на вищому рівні: росіяни повинні були потрапити в місто Мостар для проведення дезінфекції від коронавіруса приміщення місцевої лікарні. Однак у справу втрутилися велика політика і дипломатія: місто Мостар знаходиться в боснійсько-хорватській частині держави, а російські фахівці ще на початку квітня приїхали в Республіку Сербську, ентитет (утворення) в складі Боснії і Герцеговини.

Не виключено, що в Сараєво сприйняли такі дії росіян як спробу міжнародного визнання сербського анклаву, тому російським лікарям було відмовлено в доступі на основну частину країни.

Республіка Сербська з'явилася на карті Балкан на початку 1990-х років під час розпаду Югославії: більшість населення там склали православні серби, вони оголосили про свою незалежність від Боснії і Герцеговини, яку населяють католики-хорвати і боснійці-мусульмани. У 1992-1995 роках край пережив масштабні бойові дії, в ході яких загинули десятки тисяч людей з обох сторін. У конфлікт втрутилися США і країни НАТО: Росія офіційно не брала участі у війні, але підтримувала боснійських сербів зброєю, технікою і живою силою у вигляді найманців і добровольців. У 1995 році, після укладення Дейтонського перемир'я, Республіка Сербська була реінтегрована до складу Боснії в якості "держави в державі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У новому пакеті військової допомоги США вперше можуть передати Україні ракети дальньої дії ATACMS - ЗМІ

вівторок, 23 квітень 2024, 23:02

США в рамках нового пакета військової допомоги можуть уперше відправити Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN із посиланням на три джерела, передають Патріоти України. Восени минулого року США вперше відправили Україні варі...

"Уклонистов закапывают заживо": Росіяни поширюють черговий фейк про ТЦК (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:29

Телеграм-канали РФ поширюють відео, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП "закопує" ухилянта. Вони брешуть про те, що таким чином чоловіче населення, яке "відмовляється йти на фронт", намагаються залякати. Про це пише ЦПД, передають Патр...